"Книга, що запалює вогонь людської уяви" - тернопільська студентка про твір Дари Корній

Автор  Дарина Гараган П'ятниця, 15 грудня 2017 14:00

В безлічі як сучасних, так і класичних творів, ми стикаємось з вічною темою добра і зла. Але в жодному з них я ще не бачила такого чіткого розмежування цих понять. Саме цей витвір фантазій Дари Корній допоміг мені уявити добро і зло в цілком реальній, як для фентезі, формі. Ця книга змусила мою свідомість сприймати протилежні боки Всесвіту так, як ми малюємо в своїй уяві будь-які побутові речі. Тож дякую Дарі за розвіювання абстрактності і можу ствердно сказати, що хоча б через це книгу повинні прочитати всі прихильники сучасної літератури.

Книга, що запалює вогонь людської уяви; книга, що дарує багатомільйонну дозу задоволення; книга з крилами величного птаха, який відносить читача в незвідані світи і змушує повірити в їх реальність… І це лише тисячна частинка тих характеристик, на які заслуговує роман із серії в жанрі українського фентезі.

Письменниця, як на мене, здійснила неможливе. Вона зуміла поєднати боротьбу двох світів – світлого і темного – і найвищу форму їх поєднання – кохання між лідерами цих боків. Дара Корній створила справжню енциклопедію фантастичної світобудови, в яку починаєш вірити вже з перших її описів. Письменниця поєднала фольклор і міфологію, що сприяє не лише естетичному задоволенню, а й розвиткові загальних знань про язичництво.

Авторка  якнайяскравішими барвами свого натхнення змальовує устрій в кожному з безлічі світів, розповідаючи про їхні закони, традиції та спосіб життя. Але на жодній із сторінок книги ми не знайдемо бодай найменшого натяку на її прихильність до якоїсь із частинок Всесвіту.  Це надзвичайно приваблює читати, оскільки йому надається право самому обирати для себе світлих і темних.

Цікавою і болючою в романі  є тема батьківства. Саме батьківській любові й турботі, їхньому вихованню письменниця відводить неабияку роль у вирішенні подальшої долі людини. А це стовідсотково повинно цікавити читачів, котрі прагнуть чи мріють в майбутньому стати справжніми наставниками, друзями, учителями своїм дітям.

Як вже згадувалось вище, до найпривабливіших рис індивідуального стилю авторки слід віднести нейтральну позицію у ставленні до героїв твору. Легкому читанню сприяє також і те, що письменниця хоч і наділила кожного героя властивою для його часу і світу мовою, але зробила це ще однією особливістю роману. Це аж ніяк не заважає простоті у прочитанні тексту, а лише додає йому незвичайного забарвлення, що не може не приваблювати.

Тож, якщо ви й досі не можете знайти зворотний бік світла, спробуйте відшукати його в цій книзі. У ній ви гарантовано знайдете відповіді на незліченні питання свого єства, а, можливо, вона ще й стане вашим путівником до справжнього щастя без зворотних боків…

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.