Тернопільські правоохоронці озвучили основні версії щодо нападу на табір ромів

Опубліковано в Актуально 23.05.2018

Правоохоронці знайшли групу осіб, які можуть бути причетні до нападу на табір ромів, що трапився вчора, 22 травня. Деталі інциденту розповіли сьогодні на брифінгу в Головному управлінні нацполіції в Тернопільській області.

– Вчора на лінію «102» зателефонувала жінка і повідомила, що група осіб, частина з них була в масках та тримала предмети в руках, здійснила напад на табір ромів, де перебувало 7 дорослих осіб і 15 дітей. Близько 20-ти молодиків з криками забігли на територію, де відпочивали представники ромської національності. Невідомі вимагали, аби роми звідти забирались та погрожували застосуванням насильства щодо них. За попередньою інформацією зі сторони потерпілих, одному представнику ромів було нанесено декілька ударів палкою по спині, а щодо інших нападники застосовували словесні погрози. Також заявниця повідомила про постріли зі зброї, – розповів начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.  

По прибуттю на місце події правоохоронці знайшли декілька гільз від травматичної зброї та залишки згарища від трьох саморобних наметів, у яких проживали роми. Також неподалік місця інциденту поліцейські виявили 12 підозрілих осіб чоловічої статі, 5 з яких – неповнолітні. Вони були доставлені в міський відділ поліції для ідентифікації. На сьогодні до медзакладів ніхто з потерпілих ромів не звертався.

Серед групи осіб, які були доставлені в міський відділ поліції, є представники радикальниих організацій

Правоохоронці озвучили кілька версій події:

  1. Неприязне відношення радикальних організацій до представників ромської національності.
  2. Конфліктна ситуація між місцевим населенням та ромами.

Наразі поліцейські перевіряють 12 осіб на причетність до вчинення злочину. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.