Горіли намети та лунали звуки, схожі на постріли: поблизу Тернополя група осіб напала на табір ромів

Опубліковано в Новини 23.05.2018

Правоохоронці отримали повідомлення про стрілянину та побиття від жінки близько 22-ої години.

Вона заявила, що на неї та односельчан напала група невідомих - приблизно п'ятнадцять осіб. Нападники стріляли, кричали та намагалися їх побити. Врятувалися постраждалі від нападників втечею. На місце виклику виїжджали поліцейські, – повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.  

Як розповів начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол, потерпілі - представники ромської національності. Вони жили у наметах за Тернополем, а саме навпроти цукрового заводу, що у смт. Велика Березовиця. У таборі мешкали як дорослі, так і діти. На момент нападу там перебувало семеро дорослих та тридцять троє дітей. До обласного центру вони приїхали із Закарпатської області. На прожиття заробляли збором та здачею металобрухту.

- Поліція розглядає кілька версій даної події. В першу чергу - це конфлікт між місцевим населенням та ромами, бо напередодні були скарги на негативну поведінку ромської спільноти на Тернопільщині,- каже Олександр Богомол.

За словами потерпілих, коли вони на вогнищі готували вечерю, забігла група людей і пролунали звуки, схожі на постріли. Роми почали тікати в ліс. Також потерпілі стверджують, що під час сутички загорілися намети.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.