Майстриня з Тернопільщини: «Немає необдарованих людей, є таланти, які за рутиною роботи себе не знайшли»

Автор  Олеся Біднюк Понеділок, 20 лютого 2023 13:26

Людмила Гургач – відома українська майстриня народних промислів художнього бісероплетіння, учасниця багатьох фестивалів, регіональних, обласних, і всеукраїнських.

Її роботи  експонуються у різних країнах світу:  Канада, США, Австралія, Італія, Іспанія, Німеччина, Польща, а також в приватних колекціях чоловічих краваток. Цікавиться східною культурою і танцями, вивчає схожість узорів і традицій української і східної культури. 

Відомо, що Людмила працює фельдшером-лаборантом екстреної служби в Чортківській центральній міській лікарні (від 1993). Та найчастішими питаннями є: як можливо поєднувати такі різні професії? Людмила з легкість відповідає, що  кожна професія особливо цікава, та працюючи у різних сферах, відкриваєш себе по новому.

На думку Гургач Людмили, кожна людина має зрозуміти себе, чим вона хоче займатися, від чого ти буде отримувати задоволення та найголовніше: не потрібно боятися пробувати себе у різних сферах, незважаючи на свій вік. Сама Людмила за своє життя спробувала себе у всіх видах ремесел. Та вважає, що немає необдарованих людей, а просто є скуті таланти, які за рутиною роботи себе не знайшли.

Дуже вважливим є відкрити свої таланти, адже людина займаючись справою, яка приносить їй задоволення, набагато легше переносить стресові ситуації. Чим більше відкриваєш себе, тоді починаєш розуміти, що можеш комусь допомогти.

Людмила як волонтер займається танцями з дітьми із особливими потребами, які проживають у «Домі Милосердя». З часом почала помічати певні зміни у дітей та вважає, що саме за допомогою творчих занять можна позбутися психологічних й фізичних проблем. Людмила надихає кожного на допомогу таким дітям

Щиро вдячна, що є люди, які хочуть допомогти потребуючим дітям та доклали зусиль, щоб створити «Дім Милосердя». Можливо, каже Людмила страшних діагнозів стане менше, якщо знайти правильний підхід до кожної людини. Та вважає найкращим методом вилікування – творче заняття. А щодо танців, то ними має займатися кожен, адже це фізична вправа, яка розслабляє та дозволяє відкрити себе.

«Наш потенціал горіти та запалювати інших», –  слова Людмили Гургач.

Олеся БІДНЮК, студентка 3-го курсу ТНПУ

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.03.2024 soroka
Володимир Кличко зустрівся із посадовцями Держдепартаменту США щодо термінової допомоги Україні, - Віталій Кличко
Всесвітньо відомий боксер Володимир Кличко відвідав США, де зустрівся із впливовими політиками та говорив про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.