У Тернопільському облвійськкоматі розповіли про деталі нещасного випадку з призовником

Опубліковано в Актуально 21.05.2018

Вчора, 20 травня, при спробі втечі з вікна призовного пункту Тернопільського обласного військового комісаріату випав призовник. Хлопець отримав травми різного ступеня важкості. Про деталі інциденту сьогодні, 21 травня, розповіли на брифінгу у Тернопільському ОВК.

– У рамках весняного призову штабом Оперативного командування «Захід» визначено завдання для Тернопільського обласного військового комісаріату покликати до військової служби 420 осіб. Вже призвано 350, поточного тижня плануємо залучити ще 70 осіб. Явка на призові дільниці дуже низька. Виклику підлягають 20 427 осіб, наразі викликали 15 700, з них 10 775 – не з’явились, що становить майже 69 %. Так, призовник Бірковий Олег Андрійович, при спробі самовільного залишення приміщення Тернопільського обласного військового комісаріату, зірвався з підвіконника туалету, що знаходиться на п’ятому поверсі, та впав на дах сусідньої будівлі. Хлопець, який зараз сильно травмований, був призваний бережанською районною призовною комісією, – розповів військовий комісар Тернопільського ОВК полковник Леонід Нечипорук.

За словами військового комісара, зараз потерпілий знаходиться в лікарні швидкої допомоги Тернополя з діагнозом політравма: перелом обох кісток лівого передпліччя, компресійний перелом  хребця L1 зі зміщенням другого ступеня, перелом правої п’яткової кістки. Загалом стан призовника задовільний, він при свідомості. За фактом інциденту порушено кримінальну справу.

– Завдання призову на строкову військову службу встановлено і ми повинні його виконати. Цей прикрий випадок, думаю, не зможе дискредитувати ті завдання, які стоять перед нами. Ми їх обов’язково виконаємо, – додав Леонід Нечипорук.

Військовий комісар Бережанського об’єднаного військового комісаріату підполковник Володимир Богданов, розповів, що Олег Бірковий, 1992 року народження, до 2015 року мав право на відстрочку від призову. З 2015 року хлопець різними способами кілька разів ухилявся від військової служби.

– У результаті розшукових заходів разом з правоохорнними органами призовник був знайдений і направлений на обласний збірний пункт для проведення контрольно-медичного огляду і подальшої відправки у війська. Я шокований, що люди калічать себе, аби тільки не йти до армії, – додав Володимир Богданов.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.