Ще двоє тернопільських підприємців поскаржились на Станька та Іваненка, а під стінами прокуратури тим часом облаштовують наметове містечко

Опубліковано в Актуально 07.02.2018

У прокуратурі Тернопільської області повідомили, що зростає кількість осіб, які звернулись із заявами про вимагання грошей за неперешкоджання у здійсненні будівництва та господарської діяльності трьома тернополянинами. "СОРОКА" раніше писала, що Після затримання тернопільських активістів на вимаганні хабара, на них «полились» заяви.

Наразі у прокуратурі кажуть, що зареєстровано ще 2 провадження за частиною 2 ст. 189 КК України (вимагання із погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, пошкодження чи знищення майна потерпілого, або майна, що перебуває у його віданні чи під охороною, вчиненому за попередньою змовою групою осіб).

Поки працівники прокуратури фіксують заяви про вимагання грошей, під стінами прокуратури Тернопільської області голова ГО «Ідея нації» Остап Стахів та дружина одного із фігурантів справи – Наталія Станько, продовжують акцію протесту на підтримку Олексія Станька. За їхніми словами, громадського активіста затримали незаконно.

– Сьогодні приїхали люди з трьох областей. Ми проводимо планове чергування цілодобово. Від прокуратури ми не підемо до того часу, поки Олексій Станько не буде на волі. Поступово буде розгортатись наметове містечко. Є вже близько 10-ти осіб, які мають різні справи з тернопільською прокуратурою, міською радою, місцевою поліцією, які робили незаконні дії. Вони будуть долучатись до нашого наметового містечка. Ці люди будуть клеїти свої плакати на прокуратуру тому, що вони потерпають від сьогоднішнього режиму. ГО «Ідея нації» створила в Тернополі Центр протидії політичним репресіям. Ми будемо боротись проти політичних репресій, – наголосив Остап Стахів.

Наталія Станько зазначила, що стоятиме під стінами прокуратури Тернопільської області до того часу, поки її чоловіка не звільнять.

Також читайте: Дружина тернопільського громадського активіста Олексія Станька офіційно заявила про викрадення її чоловіка.

Нагадаємо, нещодавно прокуратура Тернопільської області затримала адвоката (колишнього правоохоронця), який разом із двома активістами Олексієм Станьком та Михайлом Іваненком вимагали у підприємця 71 тисячу гривень. У зв’язку з тим, що справа стала доволі резонансною, працівники прокуратури провели брифінг, на якому розповіли представникам ЗМІ деталі кримінального провадження, а також продемонстрували відповідні відеоматеріали.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.