Потребуючі люди можуть безкоштовно харчуватися у благодійній їдальні Тернополя

Опубліковано в Актуально 05.02.2018

Безхатьки, інваліди, малозабезпечені – це не увесь перелік осіб, які можуть безкоштовно отримати ситний обід у благодійній їдальні, яка діє при Тернопільському БФ «Карітас» за адресою Замонастирський провулок, 11.

Щоденно без вихідних їдальня відчинена для людей, які, через брак коштів, не можуть забезпечити себе повноцінним харчуванням. В обідню пору сюди приходять потребуючі люди, щоб отримати першу й другу страву чи взяти їжу з собою (якщо вдома є лежачі люди, які самостійно не можуть прийти до закладу).

За словами кухарки благодійної їдальні Галини Папури, особливо зросла потреба в отриманні повноцінного гарячого обіду в зимовий період:

В середньому кожного дня до нас приходить до ста людей  з найрізноманітнішими потребами. Переважно це  інваліди, малозабезпечені, безхатченки, люди з неповних  родин, багатодітних сімей, подорожуючі та люди ,які не можуть собі дозволити належне харчування. Рідкі страви ми готуємо  постійно, а щодо м’ясних, на жаль, ними вкрай рідко частуємо. До гарячого потребуючі завжди мають хліб чи булки. В нас також працює до 10 людей, які приносять їжу нужденним, котрі  не можуть виходити з дому. Можемо пишатися тим, що кожного тижня пропонуємо відвідувачам щось із молокопродуктів: йогурти, молоко, сметану, - якими нас забезпечує ТМ «Молокія», — поділилася пані Галина.

Кухарка зауважила, що благодійна їдальня працює завдяки успішній реалізації проекту «Підсобне господарство» від фонду , пожертв певних структур і навіть небайдужих жителів. Нерідко трапляється, що мешканці міста приносять до центру консервації, сезонні врожаї чи навіть закуплені в супермаркеті продукти.  

Варто зазначити, що проект «Благодійна їдальня» діє при «Карітасі» вже більше 20 років і за цей період не втратив популярності. З кожним роком сюди приходить щоразу більше потребуючих навіть не лише для того, щоб поїсти, але й зігрітися в зимову пору, поспілкуватися чи отримати підтримку.

Фото: БФ "Карітас".

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.