В усіх школах Тернопільщини з’явиться посада шкільного офіцера

Опубліковано в Актуально 15.04.2024
Новий проєкт «Шкільний офіцер поліції» невдовзі запрацює в Тернопільській області.
 
Про це під час брифінгу розповів начальник обласної поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко.
 
Він наголосив на тому, що не варто плутати шкільного офіцера з охоронцем, адже це кардинально інші посади.
 
– Шкільний офіцер поліції буде помічником вчителів та директорів. Він буде брати активну участь у життєдіяльності наших дітей. Чому це зараз актуально? Бо триває війна, тож безпека учнів – на першому місці. Постійні тривоги, вибухи, розповсюдження зброї… Усе це потребує контролю, –зазначив Сергій Зюбаненко.
 
Головний поліцейський області розповів, що наразі йде мова про 62 шкільних офіцерів поліції. Вони запрацюють вже з 1 вересня. У планах – забезпечити кожну школу області таким фахівцем.
 
– Зрозуміло, що не всім дано працювати з дітьми. Це буде атестована посада. Фахівці пройдуть навчання та конкурсний відбір. Будемо обирати шкільних офіцерів як з чинних працівників поліції, так і з цивільних осіб, які хочуть служити, – додав Зюбаненко.  
 
Наразі в ГУНП у Тернопільській області оголосили конкурс на керівника підрозділу, який буде керувати шкільними офіцерами.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 Катерина Шаблій
В Одесу на вихідні: де варто побувати і що подивитися
Одеса входить до найпопулярніших туристичних міст України, оскільки в ній розташована величезна кількість архітектурних та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.