З початку року на водоймах Тернопільщини загинуло 46 осіб

Опубліковано в Новини 08.09.2017

З настанням осені поменшало випадків загибелі громадян на водоймах. Проте це не привід втрачати пильність і нехтувати правилами безпечної поведінки. Адже саме легковажне ставлення стає найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді. У прес-службі ДСНС України в Тернопільській області повідомили, що з початку року на водоймах області вже потонуло 46 людей, з яких 8 дітей. При цьому врятовано 6 людей, у тому числі 4 дитини.

Що ж до надзвичайних подій за участю дітей, то нещасні випадки стаються зазвичай через те, що дорослі залишають їх без нагляду поблизу місць з підвищеним рівнем небезпеки або ж дозволяють самостійно відвідувати водойми. Однак, з настанням нового навчального року, є надія, що у дітей з'явиться менше часу та бажання проводити дозвілля у потенційно небезпечних місцях.

Для того, щоб зменшити сумну статистику загибелі на водних об'єктах, фахівці Служби порятунку продовжують патрулювати місця відпочинку біля води та проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку. Крім того, рятувальники відвідують освітні навчальні заклади та спілкуються з дітьми на тему важливості дотримання правил безпеки життєдіяльності.

У розмові з батьками, співробітники ДСНС завжди наголошують на необхідності враховувати те, що дитяча поведінка є часто непередбачуваною, і відпочиваючи з дітьми, ні в якому разі не можна залишати їх без нагляду поблизу місць з підвищеним рівнем небезпеки. Адже найбільш дієвим методом є власна обачність та відповідальність кожного громадянина! 

Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 soroka
В Одесу на вихідні: де варто побувати і що подивитися
Одеса входить до найпопулярніших туристичних міст України, оскільки в ній розташована величезна кількість архітектурних та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.