У фантомних класах навчаються тернопільські студенти-медики(фото)

Опубліковано в Новини 08.09.2017

Фантомний стоматологічний клас, у якому навчатимуться майбутні дантисти, запрацював Тернопільському державному медичному університеті.

Прес-служба вишу повідомляє, що такий клас вже другий по рахунку і розрахований на 14 робочих місць. В ньому встановлені спеціальні фантоми, на яких студенти можуть зімітувати терапевтичний, ортопедичний, хірургічний та дитячий прийоми, а на кожну помилку обладнання відразу реагує.

- Виконання практичних завдань у фантомному класі максимально наближена до реальних умов роботи лікаря-стоматолога. У новому фантомному класі практичні заняття проводять викладачі кафедр дитячої та ортопедичної стоматології. Тут встановлено фантоми українського виробника, зокрема фірми з Сєвєродонецька. Високотехнічне обладнання, за допомогою якого студенти виконують необхідні стоматологічні маніпуляції, італійського виробника «Галіт». Стоматологічні прийоми можна зімітувати за допомогою змінних щелеп. Після відпрацювання майстерності в фантомному класі, молоді значно легше буде працювати з пацієнтами. Окрім того, студент може працювати зі своєю фантомною щелепою. Під час заняття викладач аналізує всі помилки і дає практичні рекомендації. Робота на стоматологічному місці у фантомному класі відповідає тим реаліям, в яких працює лікар-стоматолог, - зазначають в прес-службі ТДМУ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.