Футболіст з Тернополя гратиме у збірній України

Опубліковано в Новини 19.06.2024
Вихованця тернопільського футболу викликали до збірної України U-16.

16-річного півзахисника Олександра Середу головний тренер збірної України U-16 Юрій Мороз викликав до табору збірної, яка готуватиме до турніру в Японії під назвою Dream Cup-2024, зазначає Перший онлайн.

Виклик від тренерського штабу отримали лише 17 футболістів.

Олександр Середа народився 15 січня 2008 року у Добриводах, що на Збаражчині. З 1 класу відвідував Дитячо-юнацьку спортивну школу м. Збараж. Тренувався під керівництвом відомого місцевого наставника Михайла Михайловича Кузьми та виступав за ДЮСШ у Дитячо-юнацькій футбольній лізі Тернопільської області, яка проводилася під егідою Асоціація футболу Тернопільщини.

В 2020 році селекціонери гранда українського футболу донецького “Шахтаря” запримітили юне дарування з Тернопільщини та запросили до себе в академію. Останні роки Олександр Середа тренується у таборі “гірників”, виступаючи за них у Дитячо-юнацькій футбольній лізі України. В сезоні-2023/24 Cашко грав одразу за дві команди “Шахтаря” (U-16 та U-17), за які в 19 проведених матчах відзначився 9 забитими м’ячами.  

Успішна гра Олександра Середи не залишилася не поміченою головним тренером збірною України (U-16) Юрієм Морозом, котрий і запросив нашого земляка до табору збірної. 

Змагання у Японії проходитимуть з 19-го до 23 червня у Фукуоці на стадіоні J-Village. На турнірі “синьо-жовті”, які готуватимуться до кваліфікації Євро-2025 (U-17), гратимуть проти однолітків з Японії, Сенегалу та Венесуели. 

Джерело: Спорт Тернопільщини

Прокоментувати:

СОЦІУМ

25.06.2024 soroka
Об’єднані заради допомоги: «Контінентал» провів масштабну толоку у рамках корпоративного волонтерства на Тернопільщині
Уже п’ятий рік поспіль «Контінентал Фармерз Груп» проводить заходи з корпоративного волонтерства — масштабні толоки,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.