На Тернопільщині судитимуть проросійську пропагандистку

Опубліковано в Новини 19.06.2024

Слідчі Тернопільського управління СБУ завершили досудове розслідування протиправної діяльності жительки Козови, яка у соціальних мережах звеличувала російських окупантів.

У ході досудового розслідування встановлено, що громадянка рф, яка після початку повномасштабного військового вторгнення вирішила оселитися на Тернопільщині, систематично розповсюджувала у мережі Інтернет наративи кремлівської пропаганди.

Для цього вона використовувала особистий профіль у забороненій російській соціальній мережі, через який активно поширювала антиукраїнські дописи «рашистів», що виправдовували окупацію України та звеличували воєнні злочини загарбників.

Наразі слідчі Служби безпеки завершили розслідування протиправної діяльності інтнетнет-агітатроки і направили до суду обвинувальний акт із доказами її вини.

За порушення ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Розслідування проводилося за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

 Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю
УСБУ в Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.06.2024 soroka
Перший пішов: деталі обміну засудженого єпископа УПЦ (МП). Хто наступний?
В українському суспільстві активно обговорюють питання передачі Росії засудженого в Україні митрополита Тульчинського і Брацлавського…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.