Озеленення "Скверу Кобзаря" присвятять Джону Звожеку

Опубліковано в Новини 02.11.2016

Про це повідомляє управління ЖКГ.

Відтак, до висадження десяти дерев виду слива Pissardi, а також двох кленів Drummondii запрошуються тернопільські волонтери, яким і буде приурочена така зелена композиція. Власне її і вирішили назвати "Алеєю волонтерів". Крім того, перш за все присвячуватиметься вона волонтеру корпусу Миру США та ландшафтному архітектору Джону Звожеку.

Саме він 15 років тому вніс зміни в зовнішній вигляд скверу Кобзаря: демонтував стару та занедбану пішохідну доріжку та відновив зелений трав’яний покрив. Ще Джон Звожек запропонував підкреслити існуючий ландшафт, створивши рамковий ефект з допомогою висадження дерев із контрастним забарвленням листя. Однак таку ідею лише реалізовуватимуть.

До слова, сливу Pissardi легко можна впізнати поміж інших дерев, адже вона особлива своїм червоно-бордовим забарвленням листя, яке залишається таким протягом усього вегетаційного періоду рослини (з весни і до осені). Клен Drummondii найбільш відомий своєю яскраво-світлою строкатою окрасою листя, яке під час розпускання має рожеве забарвлення.

Фото: управління ЖКГ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.