Сливовий садок матиме тернопільський Шевченко

Опубліковано в Новини 28.10.2016

Так, незабаром в сквері поблизу Тернопільського драмтеатру, де розташований пам'ятник Кобзарю, мають висадити 10 дерев виду слива Pissardi а також два клени Drummondii, повідомляють в управлінні ЖКГ. 

Озеленення цієї території проводитимуть в рамках проведення осінньої акції з висадження дерев. "Поповнення" тішитимуть око тернополян своїми барвами та збагатять вигляд скверу. Зокрема, сливу Pissardi легко можна впізнати поміж інших дерев, адже вона особлива своїм червоно-бордовим забарвленням листя, яке залишається таким протягом усього вегетаційного періоду рослини (з весни і до осені).

Ця слива має густу крону, якій можна буде надавати різної форми з допомогою художньої стрижки. З початку квітня дерево починає зацвітати безліччю квітів, які згодом, перецвівши і набравшись темно-червоного відтінку, дозрівають в плоди.

Що ж стосується клена Drummondii – він найбільш відомий своєю яскраво-світлою строкатою окрасою листя. За рахунок свого кольору дерево зможе "освіжити" темно-бордові відтінки сливи Pissardi. До слова, під час розпускання листя клену рожевого забарвлення.

"Свого часу відомий волонтер Корпусу миру США Джон Звожек вніс коригування у проект «Скверу Кобзаря», забравши звідти одну дубль-доріжку, тим самим збільшивши зелену зону. На ній він мріяв висадити саме кольорові дерева для створення так званого «рамкового ефекту» (вкраплень різних кольорів у звичні нам зелені барви). На той час у нас не було змоги знайти посадковий матеріал, щоб втілити прагнення Звожека - розповідає заступник начальник управління ЖКГ Олег Соколовський - На щастя, невдовзі одна з мрій покійного вже волонтера, який неймовірно любив Тернопіль, буде втілена в реальність".

Як зазначають в управлінні ЖКГ, детально про те, коли саме відбудеться акція із висаджування дерев у «Сквері Кобзаря» повідомлять додатково.

Фото: з вільних джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.