Скільки платитимуть за "квадратний метр" опалення в Тернополі?

Опубліковано в Новини 29.09.2016

Оновлені ціни за централізоване опалення вступлять в дію з початком цьогорічного опалювального сезону. Вже відомо скільки ж доведеться сплачувати тернополянам за квадратний метр опалювальної площі. Новий тариф складатиме 30 гривень 52 копійки, повідомляють в управлінні ЖКГ.

Така ціна встановлена на температуру 0-5 градусів °C зовнішнього повітря. Однак не все так просто. Якщо середньодобова температура буде вищою, відповідно і платити доведеться менше. Якщо ж буде більше -5 градусів °C, тобто морозу, для тернополян квадратний метр опалювальної площі вартуватиме більше.

Як зазначає начальник служби збуту теплової енергії КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Наталія Красіцька, такий порядок нарахувань за послугу з централізованого опалення  почали застосовувати минулого року. Адже в 2015 році набули чинності  зміни до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

Згідно з цими змінами нарахування за спожите опалення формується відповідно до відхилення фактичної температури зовнішнього повітря від нормативної, яка врахована у діючих тарифах.

Однак така ціна встановлена для споживачів, в чиїх квартирах функціонує централізоване опалення. Для тернополян, в чиїх домівках встановлене індивідуальне опалення діє єдина ціна на газ для населення, яка дорівнює 6 гривень 90 копійок.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

25.06.2024 soroka
Об’єднані заради допомоги: «Контінентал» провів масштабну толоку у рамках корпоративного волонтерства на Тернопільщині
Уже п’ятий рік поспіль «Контінентал Фармерз Груп» проводить заходи з корпоративного волонтерства — масштабні толоки,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.