Якщо ви поціновувач жанру фентезі, придивіться до «Шістки воронів» - тернополянка про книгу Лі Бардуґо

Автор  Катерина Млиновська Четвер, 01 березня 2018 15:30

Серед сьогоднішнього різноманіття сучасної літератури для підлітків дуже легко загубитися і знайти щось справді варте уваги. Перлиною в жанрі фентезі для мене стала «Шістка воронів» молодої, але досить відомої американської письменниці Лі Бардуґо. Події відбуваються у вигаданому всесвіті Гриші, про який докладніше розповідає трилогія про орден Гриші, котра в Україні поки що, на жаль, не видана. Але не хвилюйтесь, «Шістка воронів» містить більш, ніж достатньо інформації, аби в усьому розібратися.

Читати цю книгу, гадаю, буде цікаво не лише підліткам, а й дорослим любителям жанру, бо головні герої хоча й досить юні, а поводяться цілком по-дорослому. Отож їх шестеро і вони покидьки (що б це не означало…дізнаєтеся в процесі читання), і перед ними стоїть завдання, яке майже неможливо виконати, але вони йдуть на цей ризик, бо ж нагорода обіцяє бути щедрою. Їм потрібно викрасти людину, яка володіє дуже цінними знаннями, зловживання якими ставить під загрозу існування їх світу.

Книга захоплює не відразу, але поступово зацікавленість читача зростає і зростає і вже буквально з середини роману книгу не хочеться полишати. Живі, не картонні персонажі з власною передісторією, карколомний сюжет, неймовірна атмосфера вигаданого авторкою всесвіту затягують і не відпускають. Якщо ви поціновувач жанру фентезі, або просто шукаєте цікаву й атмосферну книгу, придивіться до «Шістки воронів», а я вже з нетерпінням очікую на продовження цієї історії під назвою «Королівство шахраїв», яке от-от має з’явитися на поличках українських книгарень.

Катерина Млиновська

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.