Новий очільник Збаражчини Валерій Савчук: «Неправильно ділити проблеми на "наші" і "ваші"»

Опубліковано в Політика Автор  30.05.2018

Уже два місяці Валерій Савчук продуктивно працює на посаді голови Збаразької районної державної адміністрації.

За такий короткий час новий очільник Збаражчини приєднався до реалізації проектів із будівництва та реконструкції об’єктів інфраструктури, які потребували фінансування. Так, завдяки його ініціативі, продовжили будівництво спортзалу місцевої ДЮСШ, реконструюють дитсадок у Великому Кунинці. Також планують відновити теплотрасу та утеплити фасад Збаразької центральної районної лікарні, а також – фасад третьої школи у Збаражі.

– Рішення очолити виконавчу вертикаль влади в рідному районі далося не легко. Були і вагання, і хвилювання. Передусім, через те, що добре розумів, яку відповідальність беру на себе. Спонукало до такого кроку внутрішнє відчуття, що зможу, вмію, знаю, як працювати, аби зміни в районі були ефективними і корисними суспільству. Не зміг залишатися осторонь, коли є шанс втілити чимало проектів, задумів. Маємо розбудовувати район не на словах, а діями, кожен на своєму місці, – ділиться Валерій Савчук.

Валерій Петрович прийшов на посаду, чітко усвідомлюючи, що у нього немає права на помилку, бо очолив Збаразьку райдержадміністрацію у непростий для країни час – коли громадяни з підозрою ставляться до кожного, хто посягає на керівну посаду. Проте Валерій Савчук має один намір – працювати злагоджено із всіма структурами. Він радиться та прислухається до представників місцевого самоврядування та збаражчан.

- Для досягнення порозуміння та напрацювання спільних кроків було проведено чимало зустрічей, зокрема, з представниками місцевих органів самоврядування, бізнесу, аграріями, громадськістю. У цьому контексті хочу наголосити на важливості тісної співпраці із міською та сільськими радами. Неправильно ділити проблеми на «наші» і «ваші». Мусимо спільно долучатися до реалізації тих чи інших проектів, виконання актуальних для району завдань. У ході зустрічей відбувся діалог, ми почули позиції усіх сторін, їх бачення наших наступних дій. Головні пріоритети в роботі: наповнення бюджету, легалізація робочих місць, інвентаризація землі, підтримка галузей освіти, охорони здоров’я, розвиток інфраструктури, ремонт доріг, - зазначає голова Збаразької РДА.

На сьогодні у Валерія Савчука є ще багато планів та проектів. Серед них: усунення аварійності у дошкільному навчальному закладі «Пролісок» у Збаражі, відновлення роботи Максимівської дільничної лікарні тощо.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.