«Мінімальна зарплата в Україні має бути не менше 7 тисяч гривень», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 03.09.2020
З 1 вересня 2020 року в Україні зросте мінімальна заробітна плата. Вона становитиме вже не 4723, а 5 000 гривень.
 
Свою думку щодо цього висловив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у прямому ефірі каналу «Україна 24».
 
– Що таке сьогодні 277 гривень? Це десять доларів, а як багато слів. Ніхто не говорить про заробітні плати ТОП-чиновників. Звісно, підняття мінімалки – добре, але я вважаю, що це копійки. На сьогодні мінімальна заробітна плата мала б бути не менше семи тисяч гривень, а краще – десять. Щоб запустити економіку, щоб запустити виробництво, внутрішній ринок. Половина нашої економіки сьогодні перебуває в тіні, не сплачуються податки. Сьогодні президентська програма «Доступні кредити 5-7-9 %» не працює. Скільки підприємців отримали ті дешеві кредити? 500 осіб з двох мільйонів,  зазначив Михайло Головко.
 
Свободівець підкреслив, що місцева влада має стимулювати підприємців, аби ті підвищували заробітні плати працівникам.
 
 В нас дуже велика дірка в пенсійному фонді. Треба взагалі змінювати політику накопичувальної системи на страхову. Щоб не падало навантаження, треба скасувати ПДФО для мінімальної заробітної плати. Від цього, звісно, постраждають місцеві бюджети, але тоді місцева влада буде домовлятися з підприємцем, стимулювати, щоб він тримав працівників не на мінімальній заробітній платі. Хороші керівники та міські голови завжди знайдуть можливість, як підтримати підприємців, – додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.