«Вакуум епатажних політиків – наслідок кадрового голоду у команді Зеленського», – Михайло Головко про ймовірне призначення Саакашвілі

Опубліковано в Політика Автор  soroka 27.04.2020
Володимир Зеленський запропонував колишньому президенту Грузії, ексочільнику Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі посаду віце-прем’єра з питань реформ.

Однак наразі у фракції «Слуги народу» ця кандидатура не має 70 % підтримки.

На думку народного депутата України VII та VIII скликань Михайла Головка, прогнозувати добрі та тривалі взаємовідносини команди Зеленського з Саакашвілі не варто.

Про це свободівець заявив у прямому ефірі каналу «НАШ».

– Саакашвілі – політик, якого неоднозначно сприймає суспільство, зокрема й в нього на батьківщині. Це, мабуть, єдиний випадок, коли президент немає ходу назад у свою країну, хоча він декларує, що зробив чимало. Ця «карта» вже неодноразово брала участь у «грі». Її витягував Петро Порошенко. Тепер знову піднімається питання щодо подальшої долі Саакашвілі в українському політикумі. Ця ситуація свідчить про кадровий голод у команді Зеленського. Можливо, такий вакуум епатажних політиків – результат того, що президенту потрібно підсилювати свою команду. Я переконаний, що з Саакашвілі вони не будуть довго працювати, бо це – куля зі зміщеним центром тяжіння. В яку сторону він полетить через декілька місяців – невідомо. Звісно, прогнозувати добрі та тривалі взаємовідносини не варто, бо конфліктні питання у Саакашвілі точно виникнуть з багатьма міністрами, у тому числі й з прем’єром Шмигалем. Тому, думаю, це призначення буде тимчасовим. Але воно добавить драйву українській політиці, щоб уряд тепер не так сумно та занудно виглядав. Чергові перепалки ще попереду, – зазначив Михайло Головко.

Свободівець також наголосив на тому, що команда Зеленського разом із Саакашвілі хочуть значно послабити роль держави.

– Я не можу пригадати якихось звитяг та перемог Одещини на чолі з Саакашвілі. Не знаю, що йому там вдалося такого реформаторського зробити. Саакашвілі представник чисто ліберальної течії, у близьких відносинах з Соросом. Їхня мета – послаблення ролі держави, знищення державних органів, приватизація підприємств, ліквідація інституту держави. «Свобода» навпаки закликає до посилення ролі держави. Ми бачимо, що сьогодні ті країни, де така структура залишилися, краще справляються з пандемією та економічними викликами. Але нічого дивного, бо в цій команді Зеленського чорт ногу зламає. Це – люди різних поглядів. Вони за пів року тричі ідеологію змінювали. «Слугам» потрібні красиві обгортки, гасла, а суть залишається та сама. Мета цієї влади – продаж землі, стратегічних підприємств, усунення інституту держави, передача всього у руки олігархів та транснаціональних корпорацій, – резюмував Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.