Відому тернопільську альтанку містяни можуть не впізнати

Опубліковано в Життя краю 01.08.2018

Славнозвісна альтанка біля Тернопільського ставу потребує реконструкції з можливим переміщенням на іншу територію. Оновлена споруда може змінити не тільки місце дислокації, але й зовнішній вигляд.

Про це повідомив заступник міського голови Леонід Бицюра.

Нещодавно ми виявили, що відома альтанка, яка знаходиться праворуч від Тернопільського замку, нахилилася на 10 сантиметрів. Ми залучили фахівців до обстеження споруди, які після технічного огляду конструкції підтвердили, що вона знаходиться в аварійному стані. Нахил архітектури поступово виникав через те, що в радянські часи її збудували на насипному ґрунті. З роками під впливом води відбувся зсув землі, що й призвело до викривлення. На жаль, колишні архітектори не врахували тоді особливості території біля озера. Зараз ми розуміємо, що альтанку доцільніше було би будувати на нормальній землі, яка знаходиться дещо далі,  — розповів пан Леонід.

За словами чоловіка, реконструкція альтанки розпочнеться після проведення деяких експертиз.

Приблизно в кінці серпня, або ж на початку вересня буде здійснено реконструкцію споруди, що супроводжуватиметься розбором альтанки. Наразі ми замовили технічну експертизу, яка здійснить водовідведення у сквері Яна Тарнавського і на прилеглій до альтанки території. Головна мета робіт – усунути причину деформації архітектури. Над цим працюють спеціалісти з фірми «Європроект». В подальшому ми плануємо реконструювати й підпірну стінку біля пологового будинку. Можливо, це буде єдиний комплекс з пішохідною зоною та спуском до парку Т. Шевченка, — наголосив Леонід Бицюра.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.