У Тернополі відновлюють колонки ХІХ ст., які оздоблять фігурами тварин, хлопчика

Опубліковано в Життя краю 01.08.2018

В майбутньому Тернопіль стане ще більше привабливим як для місцевих жителів, так і для туристів, адже у центрі міста постануть нові колонки з цікавим литвом.

За словами заступника міського голови Леонід Бицюра, відновлення помп з не одного етапу, тому потребує як людських, так і матеріально-технічних ресурсів.

— Попередньо ми відібрали декілька варіантів налаштування колонок, а в ході реконструкції прагнемо відтворити водні колонки 19-го століття. Для втілення в життя цього завдання працювала група архітекторів-проектантів. Сьогодні ми вже підрахували ціну колонок. Дуже добре, що вдалося знайти спонсора, який готовий виділити доволі пристойну суму, що дещо покриє вартість конструкцій. Наразі ми завершили інженерну частину робіт – розрахунки, підведення комунікацій і перейшли до ливарної – підготовки чавунних, бронзових елементів, дерев’яних або гіпсових форм. Бронзові елементи, які формуватимуть колонки, матимуть окреме литво – фігури кота, хлопчика, пташки та інші. Сподіваюся, що в майбутньому колонки стануть чудовою окрасою центральної частини Тернополя, — повідомив Леонід Бицюра.

Леонід Олексійович зазначив, що реконструкція низки колонок здійснюється з метою відновлення певного стилю міста, який панував колись. Заступник розраховує, що відновлені конструкції додадуть Тернополю привабливості та працюватимуть для міста як «туристичний магніт».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.