Поради тернополянам, як «безболісно» підготувати дитину до школи

Опубліковано в Життя краю 18.07.2018

Початок шкільного життя для кожної дитини – це не тільки отримання нового статусу «учень», багато нових знайомств, вражень, але й стреси через брак мотивації до засвоєння знань, через невдачі у навчанні, непорозуміння з однокласниками та інші причини.

У молодших школярів навчальна діяльність перебуває в тісному зв'язку із станом здоров’я й фізичним розвитком. Здорова дитина швидше ніж слабша, призвичаюється до шкільного режиму, до необхідності тихо і спокійно, стримуючи свої бажання, сидіти протягом уроків. Саме тому однією з головних умов підготовки дитини до школи є формування в неї психологічної готовності до шкільного навчання.

Тернопільська психологиня, арт-терапевтка Тетяна Кітчак радить батькам насамперед правдиво розповідати своїм чадам про шкільне життя, не додаючи до своїх слів нагнітання, залякування. Варто робити акцент на тому, що навчання — це і цікаво, і корисно.

Важливо, щоб дитина могла спокійно залишатися без мами, володіла основами самообслуговування, відповідними до віку, розуміла звернену до себе мову та могла орієнтуватися у правилах нового середовища. Це все батькам треба пояснювати та проговорювати зі своїми чадами. Дуже добре, якщо дитина володіє основними навичками комунікації, вміє та знає як підтримувати контакт, може добре себе почуватися у колі однолітків, — наголосила Тетяна Кітчак.

Психологиня підмітила, що універсальна рекомендація, яка дуже проста у виконанні, але дуже потужна у процесі розвитку та дозрівання – розмовляти з дітьми. Малечі потрібно пояснювати, читати з нею, відповідати на запитання діток, навіть, на перший погляд, безглузді.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.