В неділю Зарваниця на Тернопільщині приймала Президента України й особливих гостей з Італії (фото)

Опубліковано в Життя краю 16.07.2018

Цього року спільну молитву за мир та цілісність України з десятками тисяч вірян розділив Президент України Петро Порошенко, а також голова Єпископської Конференції Італії – Кардинал Гвалтьєро Бассетті та Апостольський Нунцій в Україні Клаудіо Гуджеротті.

У марійському духовному центрі тисячний люд взяв участь у Архиєрейській Божественній Літургії, яку провів Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав Шевчук спільно з духовними особами з Італії та єпископами, духовенством. По завершенні літургії Кардинал Гвалтьєро Бассетті звернувся до вірян, наголосивши, що Марійський відпустовий центр – надзвичайно гарне місце для молитви, для віри.

Як Кардинал, передаю вам найщиріші вітання від папи Франциска, а як президент Єпископської Конференції Італії переказую вам братерські обійми від усього італійського народу. Сьогодні мені також надзвичайно радісно зустрітися з братами по вірі під опікою зарваницької Діви Марії. Марійський відпустовий центр – особливе місце, адже тут увесь християнських народ відчуває себе поруч із матір’ю, яка стоїть на варті спокою власних діток. А особливо пильно охороняє матуся дітей у темні та сумні часи страждань і переслідувань. Український божий народ на своєму віку пережив одне з найжахливіших цькувань, яке закарбувалося в історичній пам’яті. Тільки навіть тоді Господь не покинув людей та продовжує бути з цим народом. Навіть коли, здавалося, надія була втрачена, Марія не давала світлу віри погаснути серед українців, — наголосив Гвальтьєро Бассетті.

Цього ранку прочани особливо радісно зустріли у зарваницькому краї очільника держави Петра Порошенка, який дістався до місця прощі на гелікоптері. Президент України вперше відвідав Зарваницю, разом з вірянами помолився за кращу долю України та подарував духовному центру цінний євхаристійний набір.

— Особливе місце в історії нашої держави посідає Українська греко-католицька церква. Вона забезпечила нам постійну комунікацію із західноєвропейською християнською спільнотою, яка вже багато століть опікується паствою нашої держави. В часи, коли Україна була бездержавною та розділеною між сусідніми країнами, саме УГКЦ, особливо в часи оголення її Митрополитом Володимиром Шептицьким, на основі церковної структури створила прообраз національного організму. Священнослужителі, їхні сини та онуки цілими династіями формували українську інтелігенцію. Митрополит Шептицький був батьком української нації, дух, молитва та думка якого панує далеко поза рамками того періоду, в якому жив чоловік, — наголосив Петро Олексійович.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.