Тернополянам розповіли, як улітку захистити шкіру обличчя від сонця

Опубліковано в Життя краю 11.07.2018

Здавалося б, із настанням найтеплішої пори року сонячні промені підуть тільки на користь втомленій від суворої зими шкірі обличчя. На жаль, влітку пекуче сонце дарує нашій шкірі не тільки ніжну засмагу, тепло, але й сухість та шкідливе ультрафіолетове випромінювання.

Що робити, аби обличчя містян протягом спекотних літніх місяців залишалося ніжним та доглянутим, а не пересушеним, розповів дерматолог, дерматоонколог Тернопільського клінічного шкірно-венерологічного диспансеру Віталій Глушок.

Влітку, а саме в період підвищеної інсоляції, для кожної людини важливим є захист від ультрафіолетових променів. Надмірний вплив сонця викликає прискорене старіння шкіри, ранню  появу зморшок, пігментних плям, а також підвищує ризик виникнення злоякісних пухлин. Для захисту шкіри потрібно використовувати сонцезахисні засоби, а саме одяг, крислаті головні убори (кепки, капелюхи), сонцезахисні окуляри, а також наносити на тіло сонцезахисні креми.  Найкраще використовувати креми на водній або кисневої основі, підбираючи їх під свій тип шкіри, — поділився пан Віталій.

Варто зазначити, що чимало відомих українських дерматологів радять не проводити влітку такі процедури, як чистка обличчя, видалення новоутворень - папіломи, родимки, кератоми, і так звані судинні «зірочки». Наприклад, після чистки лиця пори на шкірі декілька днів залишаються відкритими. А в літній час на вулиці душно і пильно, і якщо у відкриті пори потрапить бруд - обличчя може покритися висипом вугрів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.