Для дітей з особливими освітніми потребами у школах Тернопільщини облаштують пандуси

Опубліковано в Життя краю 10.07.2018

Понад 13 тисяч дітей з особливими освітніми потребами на Тернопільщині вже скоро почнуть навчатись по-новому завдяки реформі інклюзивної освіти. Про це на прес-конференції розповіла начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.

Так, для дітей Тернопільської області з держбюджету виділено субвенцію на інклюзивну освіту у розмірі 24 тисячі гривень на одну дитину.

– Минулого навчального року ми мали 140 дітей з особливими освітніми потребами у навчальних закладах області, а цьогоріч їх буде вже понад 500. Зараз ми контролюємо, аби такі діти мали доступ до освітніх закладів. Для цього упродовж літа облаштовуватимуть пандуси. Мінергіон надав спеціальні проекти, аби дитина з особливими потребами мала можливість без проблем потрапити до шкільної будівлі. За кошти освітньої субвенції на інклюзивну освіту ми можемо забезпечити асистента вчителя, який допомагатиме звичайному педагогу. Варто зазначити, що минулого року такі асистенти працювали лише на півставки, а цьогоріч працюватимуть вже на повну, – зауважила Ольга Хома.

Окрім цього, на території Тернопільської області планують відкрити 18 інклюзивно-ресурсних центри, які надаватимуть корекційно-розвиткові послуги для майже 13 тисяч дітей.

До слова, на Тернопільщині розпочали впровадження концепції Нової української школи. Відтепер у школах області пріоритетом буде учень та його потреби, адже предметоцентризм змінили на дитиноцентризм.

Пілотний проект модернізації шкіл уже діє на Тернопільщині. Участь у ньому взяли чотири навчальних заклади області – Козівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, Чортківська ЗОШ І-ІІІ ст. № 7, Підволочиська ЗОШ І-ІІІ ст. і Збаразька ЗОШ І-ІІІ ст. № 1. Цьогоріч для фінансування «Нової української школи» в Тернопільській області виділено 41 млн 894 тис. грн.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.