Майбутні кравчині з усієї України завітали до Тернополя позмагатися за президентську стипендію (фото)

Опубліковано в Життя краю 06.06.2018

До Тернополя 5 червня завітали учениці профтехосвіти за спеціальністю «Кравець» з різних областей України. Майбутні кравчині долучилися до всеукраїнського конкурсу на кращу умілицю, який зараз проходить у стінах Тернопільського вищого професійного училища сфер послуг та туризму.

Головним призом, який отримають шестеро переможниць конкурсу, буде президентська стипендія, яку учениці отримуватимуть до кінця року.

На урочистій частині заходу, яка відбулася 5 червня, дирекція закладу підготувала для гостей-учасників неабияку святкову програму з піснями та танцями. А гостинності додали і вступні звернення керівництва закладу.

Велика подяка організаторам цього заходу, які змогли у непростих умовах організувати конкурс. Та, на щастя, нам усе вдалося і стіни нашого закладу зустрічають кожну з учасниць красою, доброзичливістю, душевним теплом. Звісно, не кожній з вас випаде стати переможницею в фіналі, проте ви зможете показати всім, що володієте знаннями та вправністю не згірше інших,звернулася під час заходу методистка вищої категорії, секретарка оргкомітету ДПТНЗ «Тернопільське вище професійне училище сфер послуг та туризму».

До слова долучилася й начальниця Управління освіти і науки Ольга Похиляк, яка відзначила талановитість та майстерність учениць.

Я переконана, що в нас в Україні є чимало здібних та перспективних учнів, а згодом – професіоналів своєї справи. Тому бажаю, аби в кожного з вас залишилося від конкурсу та від Файного міста чимало хороших вражень. Певна, що вам дуже сподобається перебувати на славній галицькій землі, ви знайдете тут хороших друзів і, можливо, навіть не захочете повертатися додому, — наголосила пані Ольга.

Поділилася враженнями від конкурсу і учасниця з Луганщини Поліна, якій Тернопіль неабияк припав до душі.

Буду сподіватися тільки на перемогу.  Старатимусь докладати максимум зусиль, аби мої знання та роботу журі оцінили добре. Загалом, я вмію шити все - від суконь, сарафанчиків до костюмів. В майбутньому планую стати кравчинею, — розповіла дівчина.

Варто зазначити, що конкурс складатиметься із двох етапів: перший – тестові завдання з чотирьох предметів, які вивчали учні, а другий практичний – пошиття сарафана для дівчинки-підлітка. Вироби, які пошиють своїми руками учні під час конкурсу, пізніше буде відправлено до одного з будинків інтернатів Тернопільщини.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.