У центрі міста тернополяни роблять червоні маки – символ пам'яті та скорботи (фото)

Опубліковано в Життя краю 08.05.2018

До Дня пам’яті та примирення у центрі Тернополя відбувається майстер-клас із виготовлення квітів маку – символу пам’яті та скорботи за полеглими під час бойових дій.

Організувала акцію «Квітка пам’яті» Тернопільська міська організація «Спілка української молоді в Україні».

Усі небайдужі тернополяни біля пам’ятника Іванові Франку мають змогу навчитись самостійно зробити квітку маку за дуже простою технологією.

– Ми робимо квіти маку під загальним всеукраїнським гаслом «Більше ніколи» у пам'ять про тих людей, які загинули у період Першої та Другої світових воєн, а також тих, хто поліг внаслідок бойових дій на Сході. У такий спосіб ми намагаємось донести інформацію про трагедію до тернополян, аби більше дітей взяло участь у нашому майстер-класі. Саме через такі вироби ручної роботи інформація краще закріплюється у пам’яті, – каже голова Тернопільської міської організації «Спілка української молоді в Україні» Леся Голик.

За словами організаторів акції, на необхідні матеріали вони витратили майже 100 гривень. Хоч цей майстер-клас трішки збитковий у фінансово, але він є прибутковим у духовному плані.

– Технологія виготовлення квітів – дуже проста. Вона полягає у склеюванні окремих елементів в суцільний мак. Заготовкою послугувала вже готова червона форма для випічки кексів. Це досить пластичний папір. Також ми вирізали заготовки з чорного паперу, які є серединками квітів. Окрім цього, використовуємо булавки. Для міцного склеювання ми розігріваємо за допомогою свічки силіконовий клей, – пояснює Леся Голик.

Наразі до столу, де проводять майстер-клас, активно підходять діти з батьками.

– Сьогодні ми власними руками зробили мак для того, щоб вшанувати пам’ять загиблих воїнів. Зробити його було дуже легко, – каже 10-ти річний школяр Михайло.

– Я зробила мак у пам’ять про солдатів, які воювали. Сьогодні усі їх вшановують, – пояснює 7-ми річна тернополянка Богдана.     

До слова, подібну акцію у Тернополі вже організовували минулого року. Триватиме майстер клас до 18-ої години.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.