Незаконних мігрантів ловлять, а грабіжників значно поменшало: тернопільські правоохоронці відзвітували за три місяці роботи

Опубліковано в Життя краю 27.03.2018

Кількість злочинності на Тернопільщині у порівнянні з минулим роком нижча на 8,6 %. Про це на прес-конференції за підсумками роботи поліції першого кварталу 2018 року розповів начальник Національної поліції Тернопілської області Олександр Богомол.

– Стан злочинності на території області у порівнянні з минулим роком знизився на 8, 6 %. Кількість тяжких та особливо тяжких злочинів менша на 2, 6 %. Окрім цього, на 25 % зменшилась кількість крадіжок. Зусилля з нейтралізації етнічних груп, які приїжджають до нас з Кавказу, дали свої результати. Минулоріч у той самий час було задокументовано 2 вбивства, цього року – лише одне. Тяжких тілесних ушкоджень – 5, легких – 265. Також цьогоріч трапилось 33 грабунки, 5 розбоїв. Задокументовано 7 фактів торгівлі людьми, 34 випадки незаконного поводження зі зброєю, 11 крадіжок автомобілів, – розповів Олександр Богомол.  

Також головний поліцейський області зазначив, що від початку року на території Тернопільської області виявлено 30 нелегальних мігрантів.

– Кількість ДТП з потерпілими цього року зменшилась на 9 випадків (92 проти 81). Загалом травмовано на 26 % осіб менше, аніж минулого року. Станом на 3 місяці патрульною поліцією було винесено більше 6-ти тисяч адміністративних матеріалів на загальну суму 1 млн 700 тис грн. З них вже сплачено 1 млн 200 тис. Окрім цього, за зимовий період відділом безпеки дорожнього руху патрульної поліції було складено 34 адміністративних матеріали на посадових осіб, які відповідають за вуличну мережу та утримання доріг. За три місяці трапилось 15 дорожньо-транспортних пригод з  матеріальними збитками через незадовільні дорожні умови. Через це 9 посадових осіб вже притягнуто до відповідальності, – розповідає начальник Патрульної поліції у Тернопільській області Богдан Шевчук.

Також поліцейські додали, що наразі у їхніх структурах наявні вакансії, зокрема: 39 – у слідстві, 54 – ГРПП, 23 – дільничні інспектори, а також 7 вакансії у ювенальній превенції.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.