Унікальну китайську чайну церемонію провели в тернопільській «Є»

Опубліковано в Життя краю 08.12.2017

Про двотижневу подорож до Китаю, особливості цієї країни, чайні церемонії, східну каліграфію та музичні інструменти розповів вчора, 7 грудня, у книгарні «Є» засновник центру східної культури «Білий лотос» Микола Більчук.

За словами пана Миколи, цікавитись східною культурою він почав після прочитання книги Дао Де Цзін «Книга про шлях і силу».

— Після того, як брат дав мені прочитати це видання, мене немов «накрило». Я почав постійно вишукувати щось про Китай. Мені взагалі в житті поталанило, бо я навчався в інституті східних бойових мистецтв, де викладачами були етнічні китайці. Тож я мав змогу систематично з ними спілкуватись. Моїм першим та останнім вчителем також був етнічний китаєць.

Микола Більчук розповів, що поїздку до Китаю планував вже давно, але з певних причин це не зовсім виходило.

— Якось влітку мій друг Сергій Лесняк, який очолює українську діаспору в Шанхаї, запросив мене до себе в гості. Ми сиділи в «Козі» і я запитав його, чи є книги про феномен китайської культури українською мовою. Він каже до мене: «Приїжджай до нас, ми познайомимо тебе з діаспорою. От і почнеш формувати цей інформаційний простір про Китай, бо рано чи пізно він з’явиться в Україні зі своїми інвестиціями, пропозиціями та культурною програмою», — розповів пан Микола.

Як розповів мандрівник, Шанхай — величезне місто, у якому живе стільки людей, скільки приблизно всього населення в Україні. Там є 120-поверхові хмарочоси, а також дуже древні парки, храми, школи. Микола Більчук жартує, що у цьому мегаполісі ніколи не відключають на кілька днів гарячу воду та електрику.

 — В Китаї вже немає комуністів. Вони там лише по-комуністичному воюють за владу, а до людей ставляться дуже добре. Хоч «комуняки» там все понищили, але китайці швидко намагаються відновити, — додав Микола Більчук.

До Тернополя з подорожі турист привіз бамбукові флейти з неймовірним звучанням, традиційний китайський старовинний посуд, а також нефрит.

Разом із помічниками Микола Більчук провів класичну чайну церемонію та пригостив усіх гостей смачним гарячим напоєм. За словами чоловіка, чай у Китаї п’ють по-особливому, адже поєднання смаку та аромату породжує «чайний стан». Микола Більчук наголосив на тому, що пити такий напій тоді, коли він остиг, категорично забороняється, адже в цьому випадку він стає шкідливим.

Окрім цього, пан Микола продемонстрував навики східної каліграфії, написавши слова «любов», «щастя», «успіх» тощо, а ще провів охочим масаж за допомогою звуку.

 

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.