Тернопільських борців греко-римського стилю нагородили за досягнення, а тернополянин Андрій Антонюк розповів про підготовку до Чемпіонату Світу (фото)

Опубліковано в Життя краю 25.10.2017

Тернопільську команду борців, які нещодавно завоювали 2 місце на командному чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед молодших юнаків у Харкові, нагородили преміями та подарували спортивні трико.

Привітали юних борців із першими, проте впевненими та значними досягненнями, як президент Федерації греко-римської боротьби Тернопільської області Богдан Федорів, віце-президент Леонід Бицюра, заслужений тренер України з греко-римської боротьби Андрій Телебан, так і керівництво краю.

Тренер команди, майстер спорту України Володимир Лучанко розповідає, що хлопці невпинно та наполегливо готувались до чемпіонату, а командний дух та докладені зусилля під час змагань допомогли стати срібними призерами.

- Наша збірна команда на чемпіонат їхала в складі 10-ти чоловік з двома запасними борцями. Хлопці вже з досвідом, адже серед них і учасники Європи, один призер Європи і призери України. Тобто вони їхали до Харкова підготовленими та зібраними. Далі наша команда готуватиметься до чемпіонату України, який відбудеться 31 жовтня. Але ці змагання будуть вже індивідуальними 2000-2002 років народження. Чемпіонат відбудеться Білій Церкві на Київщині, - каже  Володимир Лучанко.

Про сам хід турнірів під час чемпіонату України в Харкові розповідає і Андрій Телебан та зазначає: приємно знати, що керівництво області, міська влада підтримує борців та стимулює їх до нових перемог у змаганнях.

- У Харкові 23 та 24 вересня проходив командний чемпіонат України з греко-римської боротьби серед борців 2002-2003 років народження, присвячений пам’яті заслуженому тренерові України В. М. Жменько. Наша збірна команда Тернопільської області посіла друге місце. Хлопці поступились в фіналі команді з Донецької області, однак, перемогли в чотирьох сутичках команди з Миколаївської, Рівненської, Харківської та Дніпровської областей. В цей самий час у Литві проходив чемпіонат світу серед військовослужбовців. Наш тернопільський борець Андрій Антонюк брав участь в цих змаганнях у ваговій категорії до 80 кілограм і зайняв перше місце, ставши чемпіоном світу. Це дало йому право на виконання нормативу майстра спорту міжнародного класу. Однак, так як він вже є майстром спорту, Андрій вдруге підтвердив свій статус, - розповідає про досягнення вихованців з греко-римської боротьби Андрій Телебан.

Окрім першості у Литві, Андрій Антонюк відзначився і 21 жовтня в столиці України, де відбувся Відкритий Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби присвячений пам'яті ЗТУ - Леоніда Гайріяна. У своїй ваговій категорії - 80 кг, Андрій здобув перемогу. Варто відзначити, що цей турнір одночасно став відбірковим до Чемпіонату Світу U-23.

Тому зовсім скоро Андрій представлятиме Тернопільщину та Україну на світовій арені. Чемпіонат відбудеться вже у листопаді цього року в польському місті Бидгош.

- Я багато готувався до цього і серйозно був налаштований на перемогу, адже сильно хотів потрапити на Чемпіонат Світу. Радий, що все закінчилось, так як планував. Зараз буду готуватись до Чемпіонату Світу. До 21 листопада в мене буде по два тренування, далі 5 числа почнеться збір в Києві, де ми проходитимемо подальшу підготовку до світових змагань в Польщі, - ділиться Андрій Антонюк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.