Майже 200 експонатів народного мистецтва презентували у Тернополі

Опубліковано в Життя краю 04.10.2017

У Тернопільському обласному художньому музеї вчора, 2 жовтня, відкрили виставку народного мистецтва Тернопільщини. Організатором експозиції є Тернопільський обласний осередок національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Загалом у музеї представлено 190 творів знаних та нових майстрів. Вишивка, ткацтво, карбування по металу, різьба по дереву, плетіння з рогози та соломи, витинанка, лялька-мотанка, гончарство, вироби зі шкіри та бісеру – у таких техніках представили свої роботи талановиті народні умільці.

– Такі заходи не тільки прикрашають місто, вони формують його атмосферу. Для мене Тернопіль – це не тільки певна територія з чистими вулицями та відремонтованими дорогами, це, в першу чергу, осередок українського духу, базованого на українській культурі. Це осередок плекання та культивування всього, що пов’язано з українством, – зазначив заступник міського голови Леонід Бицюра.

Організатори виставки розповіли, що серед авторів є й нові імена – це стипендіат президентської премії Сергій Харченко, який займається витинанкою. Роботи цього майстра представлені у Верховній Раді України. Також уперше на виставці представив свою творчість юний гончар, якому лише 15 років.

– Наш осередок готовий стати брендом Тернополя. З такою командою однодумців і майстрів ми можемо показати чудові результати. Цього літа до гончарського фестивалю долучились майстри нашого осередку. За результатами було видно, що команда спрацьована. Майстри відгукнулися з першого мого телефонного дзвінка про виставку. Кожен приніс свою роботу. Ми маємо можливість передати прадавні ремесла майбутнім поколінням. Пропустити їх через своє серце, свій погляд та подати у новому вигляді, – поділилась голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Уляна Джигринюк.

Діятиме виставка народного мистецтва Тернопільщини до кінця жовтня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.