Мріє про перемогу та хоче стати юристом: зборівчанка Христина Савощак склала мультипредметний тест на максимальні 600 балів

Опубліковано в Життя краю 08.08.2022

Зборівчанка Христина Савощак склала Національний мультипредметний тест на максимальні 600 балів.

Дівчина зізнається, коли вперше побачила власний результат, спочатку не могла повірити.

Про підготовку до іспиту, власні мрії та плани Христина Савощак розповіла «Сороці».

Христина є випускницею загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 міста Зборова. Дівчина розповідає, до іспиту готувалася протягом року.

– Свою підготовку до тесту я розпочала ще в травні минулого року. Тоді готувалася самостійно протягом усього літа. Інформацію знаходила в мережі,  у Ютубі чи Інстаграмі. Там дуже багато доступних знань, які може засвоїти кожен, – говорить випускниця. – Вже з вересня я почала готуватися з репетиторами, але разом з тим продовжила свою самостійну підготовку:  окремо проходила тести, все повторювала та вивчала певні теми.

Дівчина зізнається, перед іспитом не могла заснути від хвилювання.

– Я, напевно, ще ніколи так не хвилювалася як перед мультимедійним тестом. Розуміла, що цей тест дуже важливий для мене, адже визначає, куди я в подальшому можу поступити і ким стану потім. Хвилювання було дуже сильним. Я не могла нормально спати перед іспитом та постійно прокидалася, хоча розуміла, що мені потрібно добре відпочити, – пригадує Христина Савощак. – Коли сіла за комп’ютер та відкрила тест, я опанувала себе. Згадала, як виконувала завдання вдома за комп’ютером, зосередилася на іспиті і хвилювання відступило.

Під час тестування не виникали сумніви стосовно того, чи правильні відповіді, каже випускниця.

З аудиторії Христина Савощак вийшла за годину до закінчення тестування.

Насправді іспит видався зовсім не складним. Якщо бути відвертою, то я українську мову зробила за 4 хвилини, а історію – за 3 хвилини, – говорить дівчина. – Якщо готуватися до іспиту, то нічого важкого у завданнях не було, тож ніяких сумнівів чи проблем у мене також не виникало. Єдине, що я більше зосередилася на математиці, аби не зробити помилки в обчисленнях, – розповідає дівчина. – Весь тест я закінчила приблизно за 40 хвилин, після цього ще перевіряла відповіді, тож з аудиторії вийшла, коли в мене залишалася ще година часу. Інструктор навіть спочатку не повірив, що я вже закінчила.

Випускниця каже, що отримає такий високий результат не очікувала.

– Якщо чесно, я не думала, що складу іспит на такі високі бали. Припускала, що можу  помилитися під час тестування, але не через не знання, а через власну неуважність. Коли бачила, що мої однокласниці склали іспит хтось на 190 балів, а хтось – на 186 була впевнена, що не наберу такого високого балу і мені буде соромно, – говорить дівчина. – Коли після проходження тесту я побачила результати, до останнього не могла повірити, поки мені не прийшли офіційні результати через тиждень. Першими емоціями були здивування та шок. Пам’ятаю коли виходила з аудиторії, потрібно було поставити підпис інструктору, аби підтвердити, що здала чернетку. Я не могла цього зробити – тремтіла рука.

Першою людиною, з якою поділилася отриманими результатами, була мама, розповідає Христина Савощак.

– Коли вийшла з аудиторії, одразу їй подзвонила. Мама була щаслива, сказала, що вірила в мене і знала, що так буде. Про мої бали вона розповіла рідним, я згодом повідомила репетиторам, – говорить дівчина.

У Зборівській загальноосвітній школі  І-ІІІ ступенів №1 випускницею дуже пишаються. За роки навчання Христина Савощак зарекомендувала себе як відповідальна учениця, каже заступник директора з навчально-виховної роботи та вчитель англійської мови Марія Іванівна Лис.

Христину я навчала з другого класу, про неї можу сказати лише хороше. Це життєрадісна, активна дитина, яка завжди брала участь у багатьох конкурсах, зокрема, з мого предмету, а також  з біології та математики. У старших класах дівчинка неодноразово була учасницею Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл”. Також Христина брала участь у предметних районних та обласних олімпіадах, в яких займала призові місця, – говорить Марія Іванівна. – Коли дізналися про бали Христинки, звісно, дуже втішилися і неймовірно пишаємося. Взагалі хочу сказати, що як вчитель, у цьому класі я завжди була впевнена. Серед них ніхто не підвів – багато учнів мають бали вище ніж 190 з того чи іншого предмету. Тож горджуся нашими учнями.

Христина Савощак розповідає, з майбутньою професією визначилася давно, однак навчальний заклад ще поки обирає.

– Я вже близько 3-х років знаю, що хочу стати юристом. Не раз брала участь у олімпіадах з правознавства, де в мене були доволі високі бали, а вивчення цієї дисципліни дається мені дійсно легко. Тож, напевно, це таки моє. Також на вибір саме цієї професії мене надихнула старша сестра і я вирішила йти у юриспруденцію слідом за нею, – говорить випускниця. – Який університет обрати – для мене зараз відкрите питання. Наразі вирішую між Західноукраїнським національним університетом у Тернополі та Львівським національним університетом імені Івана Франка.

Дівчина зізнається: як і кожен українець зараз найбільше мріє про перемогу.

– Про що я мрію? В першу чергу, про нашу перемогу та мир, адже без них не буде нічого. І, звичайно, хочу вдало вступити в університет та мати щасливе майбутнє, – додає Христина.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.