Замість кави – автівка для ЗСУ: на Тернопільщині започаткували акцію, завдяки якій вже зібрали кошти на 6 авто

Опубліковано в Життя краю 05.08.2022

У Тернополі триває ініціатива «Моя кава для ЗСУ». Ідея належить гумористичній команді “VIP Тернопіль”. До втілення ініціативи також долучилися «Їжа Файного міста».

Завдяки акції вже вдалося зібрати кошти на 6 автомобілів для Збройних Сил України.

Скільки чашок кави потрібно, аби придбати машину для захисників розповів співорганізатор «Моя кава для ЗСУ» Андрій Турко.

Він каже, задум доволі простий: середня вартість чашки кави – 30 гривень. Тож купуючи напій, виділіть таку ж суму, аби допомогти воїнам.

– Започаткували “VIP Тернопіль”, того ж дня доєдналися ми і долучили інших блогерів, – говорить Андрій Турко. – Великі донати, як правило, разові тому вони нас не цікавлять. Звичайно, якщо людина перекаже на ЗСУ 2 000 або навіть 10 000 це добре. Але наступного дня вона таку ж саму суму не скине. Нас цікавить, аби велика кількість людей скидали невелику суму, однак робили це регулярно.

Саме тому й вирішили провести паралель з кавою, адже її більшість українців п’є щодня.

Як правило напевно 80% людей п’є каву. Тож ми вирішили аби пожертви на ЗСУ стали ще однією корисною звичкою ми прив’язали її до чашки кави, вартість якої в середньому 30 гривень, – розповідає Андрій Турко. – Донатити можна і більшу суму, ніхто не забороняє. Суть в тому, щоб людина робила це кожного дня, але сумами, які її не будуть обтяжувати. Навіть якщо закидати 30 гривень кожного дня в місяць сума не перевищувати 900-930 гривень. Це круто тим, що можна донатити постійно і сильного стрибка в витратах не буде.

Завдяки кавовим донатам організаторам ініціативи вдалося зібрати кошти вже на 6 автівок для ЗСУ.

Гроші на останній автомобіль зібрали практично за вихідні.

– Гроші на шосту автівку ми зібрали за 3 дні і 3 години – це рекорд. Зараз збираємо на сьому, – каже волонтер. – Серед тих, хто підтримує акцію, велика кількість людей, які працюють на весіллях. Зараз на святкуванні часто роблять конкурс не на хлопчика/дівчинку, а на ЗСУ, тобто всі зібрані кошти йдуть на допомогу. Тож можна сказати, що на авто зібрали за вихідні.

Автівки купують та привозять з-за кордону учасники “VIP Тернопіль”, каже звукорежисер команди та координатор акції Віктор Мотиль.

– За автомобілями їздить наша команда. Днями закордоном купили ще два буси для захисників – це 4 і 5 за рахунком з тих, на які вже зібрано кошти. Перші три авто вже передали захисникам. Шостий автомобіль наразі шукаємо, бо потрібен пікап, але конкретно такий як вони хочуть. Зараз збираємо на сьомий автомобіль, каже Віктор Мотиль.

Зібрані донати рахують в чашках кави. Зараз до акції планують залучити максимальну кількість людей, які щодня донатимуть для ЗСУ чашку кави.

– Як правило, донатять  2000 – 2500 кав в день. Ми рахуємо отримані гроші кавами. Кава – це 30 гривень, тож зібрану суму ділимо на 30, – говорить Андрій Турко. Наша ціль зараз – добити 7500 кав в день. Тоді у нас вийде одна автівка для ЗСУ в день. Важливо, щоб це були постійні люди, які щодня скидатимуть кошти. Хтось донатить 50, хтось 30, а хтось 100 гривень. Але цікавить не сума донату, а кількість людей, адже зараз вирішує масовість.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.