Понад 60 тонн гуманітарної допомоги з Європи вже отримали у волонтерському центрі «Платформа єдності» (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 04.04.2022
Волонтерський центр «Платформа єдності», який діє у Тернополі від початку війни, продовжує приймати гуманітарну допомогу від європейських країн.

Засновник волонтерського центру «Платформа єдності» Тарас Серетний каже, найчастіше передають вантажі з Польщі, Італії, Німеччини.

– З перших днів вторгнення на територію нашої країни ми вирішили організувати такий волонтерський склад, на основі якого почали збирати гуманітарну допомогу як від громадян України, так і від наших партнерів з Європи. До цього долучилися і мої батьки. Допомогу ми перенаправляємо військовослужбовцям та переселенцям, які були змушені покинути свої домівки та переїхати в більш безпечні райони нашої країни,  зазначив Тарас Серетний.

Допомагає розвантажувати та сортувати допомогу волонтер «Платформи єдності» Юрій Самкоуз.

– Прийшла вантажівка з продуктами харчування, з одягом. Сьогодні ми прийшли допомогти перенести ці речі на склад. Так ми і працюємо разом. І стараємося надалі працювати. Один одному допомагаємо,  розповів Юрій Смакоуз.

Долучився до розвантаження й волонтер Олег Озерянець.

– Я приходжу сюди щодня, особливо, коли потрібно розвантажувати чи завантажувати автомобілі. Крім того, ми ще формуємо ящики спеціально для військових, спеціально для дітей, для мам. Формуємо пакети гігієни, одягу, продуктів харчування, – пояснив Олег Озерянець. 

Волонтерський центр «Платформа єдності» зумів об’єднати десятки небайдужих тернополян з єдиною метою – забезпечити надійний тил військовим і вимушеним переселенцям, каже президент благодійного фонду «Подоляни» Тетяна Чубак.

– До нас звернувся Тарас і волонтери для того, щоб ми виділили приміщення для сортування вантажу. Щоб тут волонтери могли вільно працювати, розподіляти вантаж і звідси відправляти його тим, хто цього потребує. Нам приємно, що ми змогли це зробити разом, спільними зусиллями. І я думаю, що разом ми зможемо і побороти нашого ворога, і дійти до перемоги,  наголосила Тетяна Чубак.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.