«Обід єднання»: за спільним столом зібралися тернополяни та переселенці, щоб познайомитися (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 02.04.2022
«Обід єднання» організували тернополяни і волонтери, щоб ближче познайомитися й підтримати нових сусідів – вимушених переселенців.

За одним столом зібралося понад три десятки людей.

– У нас на районі поселилися люди, які вимушено покинули свої домівки в такий нелегкий час. В нас виникла така ідея, щоб зробити обід єднання, познайомитися ближче, підтримати їх,  розповіла тернополянка Оксана. 

Волонтер «Платформи єдності» Юрій Смакоуз каже, війна об’єднала усіх. Підтримати людей, які прибули на Тернопільщину, – наш обов’язок.

– Чи ми в Херсоні, чи в Миколаєві, чи в Тернополі, чи в  Луганську, чи в Львові. Ми всі єдині, я думаю так і далі буде. Не ми цю війну почали, але вона об’єднала нас всіх так, як нікого,  наголосив Юрій Смакоуз. 

Пані Ольга з сім’єю приїхала у Тернопіль тиждень тому. Розповідає, шлях з рідної Луганщини був дуже нелегким.

– Нас зустріли тут, як своїх рідних. Почуваємось так, як у своїй сім’ї. Я дуже дякую всім українцям за таку щиру підтримку і допомогу, – поділилася жителька міста Рубіжне Ольга. – Я дуже вдячна волонтерам, що нас безкоштовно забезпечили житлом. У нас є дах над головою, у нас є тепла квартира і ми тут почуваємо себе спокійно. Сьогодні завдяки волонтерам, які нас заселили, які нас забезпечують не тільки житлом, а й харчами, тут проводиться обід єднання. Сюди запрошені усі переселенці, які живуть у цьому будинку, ми тут познайомилися, і у нас є така прекрасна нагода сказати щире дякую тернополянам і волонтерам, які нам допомагають.

Волонтер Юрій Смакоуз зауважив, що такі свята будуть регулярними.

– Цей обід ми започаткували і будемо надіятися, що і надалі будемо продовжувати цю традицію. Багато людей зі східної України, з центральної потребують нашої уваги, – зазначив Юрій Смакоуз. – Дякую родині Кравців, які надали умови для проживання, а саме – 15 приміщень, щоб розмістилося до сорока людей. Дякую родині Станько – Кості і Наталі, ресторан «Оскар» яких забезпечує харчуванням. Родина Серетних забезпечують волонтерський центр продуктами харчування. Вдалося організувати роботу і зв’язати всі ланки, які працюють зараз одночасно і ефективно.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.