Ситуація в Тернопільській області: що повідомили на брифінгу Ради оборони Тернопільщини

Опубліковано в Життя краю 14.03.2022

Сьогодні, 14-го березня, Тернопільщина разом з усією країною відзначає День Українського добровольця.

З цієї нагоди Тернопільською обласною військовою адміністрацією було прийнято рішення нагородити відзнаками «За службу Україні» 17 добровольців області, які першими стали на захист країни.

Про це повідомили під час брифінгу Ради штабу оборони Тернопільщини.

Крім того, жителям Тернопільщини розповіли детальнішу інформацію про ситуацію в області станом на сьогодні.

– Від сьогодні в області поновилося навчання школярів у онлайн-режимі. До занять доєдналися  майже 2 500 дітей з інших областей України, які зараз перебувають в нашій області.

– Одним з пріоритетів для Тернопільщини є гуманітарна допомога областям, де ведуться бойові дії. Від початку війни Тернопільщина надіслала близько 15 вагонів борошна.

– Тернополян вкотре закликали не ігнорувати сигнал «повітряної тривоги» та спускатися в укриття чи сховища.

– Від учора муніципальна інспекція Тернополя працює в режимі штрафів. Вчора 4 автівки мали бути евакуйовані. Однак вчасно прийшли власники і оплатили штраф.

– У суботу у Тернополі знову відбудуться сільськогосподарські ярмарки. Їх проведуть у чотирьох місцях: на масивах «Сонячний», «Східний», «Дружба» та біля центрального стадіону.

– Програма «Доступні ліки» продовжує діяти у Тернополі під час військового стану. Участь у ній можуть взяти як тернополяни, так і жителі інших областей, які зараз проживають у місті.

– Сьогодні на Тернопільщині поліція зафіксувала грабунок. Жителька Харкова пограбувала місцеву мешканку. Підозрювану затримали. Правоохоронці нагадали, що за злочини майнового характеру у військовий час передбачено сувору відповідальність – від 7 до 12 років позбавлення волі.

– 6 машин і один мопед за попередню добу було конфісковано у нетверезих водіїв. Їх передадуть для потреб військових.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.