Ситуація на Тернопільщині: про що повідомили на брифінгу Ради оборони області

Опубліковано в Життя краю 13.03.2022

Станом на сьогодні до Тернопільської області прибули вже 40 000 осіб з областей, де наразі тривають бойові дії.

Про це розповіли під час брифінгу Ради оборони Тернопільщини.

Крім того, було повідомлено детальнішу інформацію про ситуацію в області станом на сьогодні.

– Продовжується процес роздачі зброї добровільним формуванням територіальних громад. Практично 70% громад вже отримали зброю.

– Вчора ввечері було погоджено про переїзд великих підприємств в Тернопільську область. Зараз починаються всі процедури щодо перереєстрації цих підприємств.

– Частина бійців з Тероборони відправилися у гарячі точки.

– Роботу садочків Тернопільщини наразі відновлювати не будуть. Рішення про відкриття окремих садочків прийматиметься за погодження військових, голови громади та з урахуванням того, чи є можливість забезпечити сховищем дітей та працівників закладу. Однак наразі закликають не відновлювати роботу дошкільних навчальних закладів.

– Вся критична інфраструктура Тернополя працює в звичному режимі. Інформація про те, що лікарні міста нібито переповнені хворими та пораненими – фейкова.

– Планове лікування чоловіків віком від 18 до 60 років відбувається виключно після згоди військового комісаріату. Про позапланове – медики також повідомляють військовий комісаріат.

– Муніципальна інспекція міста від сьогодні працює в режимі штрафів, а не попереджень. За необхідності, автівки можуть вилучати на штраф-майданчики.

 – Від завтра розпочинається навчання в школах міста у дистанційному режимі. Діти, які не мають постійного доступу до інтернету або перебувають за кордоном зможуть вчитися за онлайн-уроками у YouTube.

– Громадяни, які хочуть отримати зброю, щоб захистити Батьківщину можуть звернутися у відділення поліції. Їм потрібно буде пройти перевірку та надати необхідні документи. Зброю люди отримають у випадку загрози.

– На Тернопільщині добудовуватимуть окремі оборонні споруди та встановлюватимуть нові. Громадян закликають не фотографувати оборонні споруди, не поширювати інформацію про них та не панікувати.

– Оперативна обстановка на Тернопільщині спокійна. За минулу добу було лише 2 крадіжки, одну з них розкрито. Порушено кримінальне провадження.

– Кримінальну відповідальність за майнові злочини посилено. У випадку вчинення шахрайства, грабунку, розбою, крадіжки чи інших майнових злочинів, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.