«Нічого екстраординарного не відбудеться», – тернопільський епідеміолог дав прогноз щодо COVID-19 на найближчі дні та свята

Опубліковано в Життя краю 21.12.2021

За прогнозами епідеміологів, найближчими днями на Тернопільщині спостерігатиметься зниження захворюваності на COVID-19, однак показники смертності залишаються невтішними.

Про це розповів генеральний директор з досліджень біологічних факторів, лікар епідеміолог ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» Володимир Паничев.

– Зараз все відбувається відповідно до прогнозів. Захворюваність знижується. За вчора ми зареєстрували тільки 88 лабораторно підтверджених випадків. Якщо розглядати цю ситуацію в купі з ГРВІ та грипом, вона є абсолютно прийнятною на сьогодні. Ми знаходимося в умовах сезонної епідемії низького рівня. Прогноз на найближчі дні та новорічні свята: нічого екстраординарного не відбудеться. Буде зниження захворюваності та покращення епідситуації, – зазначив Володимир Паничев.  

Епідеміолог закликав людей відповідально ставитися до свого здоров’я.

– Мушу зауважити, що проблемою залишається смертність. Відсоток летальності – 2,5. Це доволі прикра ситуація. Особливо стосується нещеплених, людей старшого віку та осіб з супутніми захворюваннями. Закликаю усіх поставитися з розумінням до цієї проблеми, адекватно оцінити ризики і скористатися можливістю отримати щеплення. Якщо в цих категорій людей, які я назвав, з’являються симптоми, подібні до грипу та ГРВІ, треба швидко звертатися за медичною допомогою, – наголосив Володимир Паничев.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.