Тернополяни можуть допомогти дітям, які потерпають від домашнього насильства

Опубліковано в Життя краю 16.12.2021

Тернополяни можуть долучитися до челенджу та допомогти діткам, які постраждали від домашнього насильства.

Благодійну ініціативу під назвою «#Blagodat_challenge» у мережі започаткувала тернопільська волонтерка Яна Шкуратова.

Охочі долучитися можуть придбати іграшку та принести її до благодійного магазину «BLAGOдать» (адреса: проспект Степана Бандери,4 з 10:00 до 19:00). Фото з забавкою потрібно викласти у соціальних мережах, позначивши #Blagodat_challenge. В дописі варто згадати також кількох друзів, яким хочете передати естафету.

Організаторка челенджу розповідає, що містяни активно долучаються до ініціативи та часто приносять іграшки для малечі.

– Ідея провести щось схоже виникла десь рік тому, ще під час «16 днів протидії насильству». Кожного року ми проводимо інформаційні кампанії, які розраховані більше на підтримку жінок. Цього разу хотілося звернути увагу саме на діток, які часто є заручниками кола насильства і підтримати саме їх, – говорить Яна Шкуратова. – Участь взяло вже багато людей. Практично кожного дня тернополяни приходять і залишають іграшки або розвиваючі ігри. Дуже тішить, що долучаються цілі організації, вони приносять одразу декілька забавок або навіть кілька десятків.

Долучитися до челенджу можна до 31 грудня. Далі іграшки будуть зберігатися в магазині, а до малечі вони потраплятимуть завдяки мобільній бригаді соціально-психологічної допомоги.

– У Тернополі на випадки насильства в сім’ї реагує мобільна бригада соціально психологічної допомоги. Коли вони виїжджатимуть у сім’ї, де є дітки, дорогою заїдуть до нас у магазин. Адже тоді вони вже знають, скільки діток у родині, їхні вік та стать. Тож підберуть забавку саме для них, – пояснює волонтерка. – Сподіваюся, що це допоможе хоч морально підтримати діток. Розумію, що ситуацію в сім’ї це не вирішить. Але хотілося б, щоб це дало дітям  надію, тепло і підтримку, а також думку, що хтось про них дбає і їхня ситуація не байдужа людям.

Разом з іграшками малечі даватимуть інформаційні картки про насильство.

– Їх ми розробили спеціально для діток спільно з Тернопільським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги і Фондом ООН у галузі народонаселення. У листівках ми вказали перелік організацій, в які можна звернутися, та їх контакти. Також там є дуже коротко вказано форми насильства та як їх розпізнати. Сподіваємося, що дітки також не будуть терпіти і мовчати, а заявлятимуть про те, що з ними відбувається, – розповідає Яна Шкуратова.

На фотографіях – учасники челенджу

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.