Тернопільщина: на коронавірус хворіють й вакциновані, але в легкій формі

Опубліковано в Життя краю 22.09.2021

Уже завтра, 23 вересня, Тернопільщина, як і вся Україна, переходить у «жовту» карантинну зону.

Контроль за дотриманням протиепідемічних заходів посилять. Дещо м’якшими обмеження будуть для тих, хто вже вакцинувався.

Причиною для переходу у «жовту» зону стало збільшення кількості хворих. Про це під час брифінгу розповіла очільниця департаменту охорони здоров'я ТОДА Ольга Ярмоленко.

– Восьмий тиждень поспіль ми спостерігаємо ріст захворюваності на коронавірус серед жителів Тернопільщини. Попри це, навантаження, яке падає на наші лікувальні заклади, залишається контрольованим. Медичну допомогу хворим з коронавірусом в Тернопільській області надають 7 лікувальних установ, розгорнуто 850 ліжок. Окрім цього, є два резервних заклади. На амбулаторному лікування станом на сьогодні перебувають 1956 хворих, 393 – на стаціонарному, серед них – 12 дітей. Усі госпіталізовані хворі перебувають на кисневій підтримці, 23 – на ШВЛ. Серед хворих 7 людей отримали дві дози вакцини, однак вони переносять коронавірус у легкій формі, розповіла Ольга Ярмоленко.

До слова, всього з початку вакцинації в Тернопільській області щеплено 259 098 осіб.

Фото: з відкритих джерел 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.