Тернопільська муніципальна інспекція патрулюватиме місто електрокарами (фото)

Опубліковано в Життя краю 21.09.2021

Відтепер інспектори муніципальної інспекції Тернопільської міської ради патрулюватимуть міські парки на електрокарах.

Вчора автівки в комунальну власність міста передала одна з місцевих компаній.

Міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, що електрокари призначені для пересування інспекторів. Тож застосовуватимуть їх саме з цією метою.

– Транспортні засоби обладнані проблисковими маячками та гучномовцями. Однак вони потрібні не для того, аби здоганяти порушника. Робота муніципальної інспекції спрямована на попередження порушень, – каже Сергій Надал. – У Тернополі є понад 300 гектарів паркових зон,  які потребують окремого догляду. Обійти всю цю територію надзвичайно складно. Власне ці автівки потрібні аби інспектори  оперативно встигали об’їхати всі парки.

Начальник управління муніципальної інспекції ТМР Ігор Максимів каже, що електрокари не є транспортними засобами в звичному розумінні, тож використовуватимуть їх у пішохідних зонах.

– Ці авто можна використовувати в парках, під час проведення масових заходів та в інших місцях, якщо в цьому буде потреба. Електрокари – хороший інструмент для покращення оперативності та якості нашої роботи, – зазначає Ігор Максимів. – В даних транспортних засобах стоїть лімітована швидкість – 45 км/год. Більше ці автомобілі поїхати не можуть. Відповідно використовувати на дорогах загального призначення повноцінно їх ми не можемо.

Як використовуватимуть електрокари – покаже час, додає Ігор Максимів.

 – Думаю, найбільше авто будемо застосовувати у роботі в парку Шевченка та «Загребелля». Є необхідність проводити багато профілактичних бесід з рибалками, щодо розміру й кількості виловленої риби. Можна, відповідно, фіксувати й інші порушення. Наприклад, підпали. Як ефективніше використовувати ці транспортні засоби – покаже практика, – говорить начальник управління муніципальної інспекції ТМР.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.