У Тернополі волонтери пошили лежанки для безпритульних собак

Опубліковано в Життя краю 21.09.2021

З приходом осені тернопільські волонтери вирішили потурбуватися про безпритульних собак – пошили їм лежанки.

Таку благодійну акцію ініціювала тернополянка Олена Куйбіда. Жінка надала усі необхідні матеріали – тканину та наповнювачі. На її заклик допомогти відгукнулися ще п’ятеро тернополянок. Разом вони пошили ліжечка для собак, які згодом передадуть громадській організації «Ноїв Ковчег».

Як виникла така ідея – Олена Куйбіда розповіла «Сороці».

– Я пошила лежанку для свого домашнього улюбленця. Після цього у мене залишилося ще чимало тканини, тому й вирішила організувати благодійну акцію. Написала до представників ГО «Ноїв Ковчег». Вони відповіли, що такі ліжечка було б добре давати людям на перетримку собак. У соцмережах я закликала небайдужих людей мені допомогти. Відгукнулося п’ятеро осіб, – зазначила Олена Куйбіда.

За дві години тернополянкам вдалося пошити три лежанки для безпритульних тварин.

– Ці ліжечка можна прати, вони не є одноразовими. Для виготовлення необхідно тканину й наповнювач. Ми напихали всередину залишки фатину та відрізки, які в мене залишилися з пошиття інших виробів. Собачкам не принципово, що всередині ліжечка, головне – щоб було тепло, пояснила Олена Куйбіда.  

Наразі волонтери пошили лежанки для великих собак, планують зробити такі ж й для менших тварин.

– Процес виготовлення не є складним, а в результаті тварини отримають дуже теплий та комфортний власний куточок для сну. Моїй собаці ліжечко дуже подобається, вона проводить у ньому багато часу, додала Олена Куйбіда.   

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.