На Тернопільщині у немовляти виявили "Дельту"

Опубліковано в Життя краю 13.08.2021

На Тернопільщині коронавірус діагностували у немовляти.

Зараз на території області на 80% функціонує штам вірусу «Дельта».

Про це під час брифінгу повідомили директорка департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко та  головний санітарний лікар області Оксана Чайчук.

–  Хочу відзначити, що цей вірус є контагіозний, тобто вражає більшу кількість контактних осіб  і він дійсно є агресивнішим.  «Дельта» вражає всі верстви населення. В Кременці госпіталізована мама з 9-місячною дитиною. У них обох підтверджено штам «Дельта», – каже Ольга Ярмоленко. – Якщо хтось один в сім’ї захворіє – заразяться всі. Тому треба вакцинуватися і дотримуватися карантинних заходів, щоб максимально утримати захворюваність на COVID.

Директорка департаменту охорони здоров’я ТОДА також додала, що в Тернополі 2 дітей знаходяться на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні дитячої міської лікарні.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.