Медики розповіли, коли на Тернопільщині варто чекати піку захворюваності

Опубліковано в Життя краю 12.08.2021

Протягом останнього місяця на Тернопільщині спостерігається погіршення епідситуації.

Про це під час брифінгу розповіла головний санітарний лікар області Оксана Чайчук.

– Ми бачимо погіршення епідситуації з 12-го липня. Якщо з 12 по 19 липня було зареєстровано 26 випадків захворювання,  то у перший тиждень серпня фіксуємо вже 204. А з 9 по 11 серпня зареєстровано 102 випадки. Кожного тижня захворюваність зростає в 2-2,5 рази, – каже Оксана Чайчук.

Відслідкувати ускладнення ситуації можна і за індикаторними показниками, затвердженими постановою Кабміну №1236, зазначає головний санітарний лікар.

– Зараз вся держава перебуває в «зеленій» зоні епіднебезпеки – низький рівень захворюваності. Однак моніторячи ситуацію, бачимо її погіршення: за показниками для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19, захворюваність не повинна перевищувати 75 випадків за останні 14 днів. В нас зараз 36,9, тож ми цю межу не перетинаємо. Однак щоденний рівень виявлення цих випадків не повинен перевищувати 4%. З 6-го серпня ми перейшли межу в 4%, а останні 2 дні – 5%. Також ми бачмо зростання кількості госпіталізованих, хоч вона ще не значна, – говорить Оксана Чайчук.

За її словами, на 80% в області функціонує штам коронавірусу «Дельта».

Оксана Чайчук додала, що пік захворюваності в області можна буде спостерігати вже за два тижні.

 – Ми прогнозуємо погіршення епідситуації і буквально за два тижні будемо бачити  пік захворюваності. Моделювали ситуацію порівнюючи з минулорічними показниками. У 2020-му так само ріст захворюваності починав реєструватися у середині липня, в серпні був підйом і з вересня по листопад  вже бачили пік. Те ж саме накладається на цей рік, – каже головний санітарний лікар Тернопільської області. – Будемо сподіватися, що цьогоріч хвиля буде нижчою і трішки легшою, адже частина населення вже перехворіла частина, а велика кількість людей – вакцинована.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.