«Дистанційне навчання розвине у дітей комплекси та психологічні проблеми», – Наталія Станько  

Автор  soroka Вівторок, 04 серпня 2020 13:47

Коли дитина йде у дитячий садочок, вона вчиться спілкуватися з іншими дітьми, ділиться живими емоціями з цим світом та адаптовується до нового середовища.

У віці 2-6 років діти звикають до живого спілкування, а також заводять нових друзів, часто навіть пізніше вже у 6-7 років разом йдуть у перший клас.

У реаліях сьогодення маємо великі виклики перед тими дітьми і їхніми батьками, які вже 1 вересня підуть у перший клас. Та й взагалі це виклики для дітей молодших класів, адже через нову всесвітню епідемію вірусу COVID-19 звичний навчальний процес під загрозою.

Як ми звикли до звичного розпорядку дня дитини

Зранку водні процедури, зарядка, сніданок, потім живий навчальний процес, серед якого і дружба між дітьми, і те саме списування один в одного, і емоційне задоволення та піднесений настрій від отриманої відмінної оцінки, і навіть бійка на перерві чи з’їдена одна булочка на двох з колегою по парті – все це є незамінний процесом розвитку школярів, їхнього соціального адаптування.

Дистанційне навчання є загрозою для розвитку соціопатії

Всі ми з вами чули про соціопатів, про людей, які бояться середовища де є більше ніж 3-4 особи, які йдучи по вулиці поводять себе не природньо, у яких є певні комплекси та психологічні проблеми. А тепер уявіть дитина закінчує навчання у дитячому садочку, де заводить нових друзів, де здобуває певні базові знання та навчилась спілкуватись з однолітками в один момент закривають вдома у чотирьох станах ставлять перед нею комп’ютер і кажуть, що ось знайомся,  це твій клас, твоя вчителька.

Що робити батькам, які не мають на кого залишити вдома своїх чад, щоб проконтролювати процес навчання?

Діти 6-ти і більше років не можуть залишатись вдома без нагляду підчас навчального процесу. А якщо у сім’ї є тато і мама у яких мінімум двоє дітей, і якщо обоє батьків працюють. То як їм бути? Чи як бути якщо у дитини є тільки тато, чи тільки мама, яким також треба працювати? Питань, на жаль, більше ніж відповідей.

Що буде із відвідуванням дитячих секцій та гуртків?

Часто діти молодших класів мають не менш завантажений графік за дітей старшого шкільного віку. Це і відвідування музикальних секцій і спортивних, і художніх. І я так розумію питання про звичний процес відвідування таких гуртків чи відновлення іхньої роботи взагалі покищо теж під знаком питання.

 Що варто саме зараз вимагати від влади?

Зараз важливо, щоб батьки спільно з вчителями молодших класів подали петицію до Президента України про відновлення звичного навчального процесу для дітей саме молодших класів. Це питання центральних органів виконавчої влади, яке влада має можливість розглянути до 1 вересня. Вже екватор літа, тому часу не так й багато. Поки наші діти на канікулах весело проводять час, батькам варто замислитись наперед, якою буде ситуація з дистанційним навчанням.

Громадська діячка Наталія Станько

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.03.2024 soroka
Володимир Кличко зустрівся із посадовцями Держдепартаменту США щодо термінової допомоги Україні, - Віталій Кличко
Всесвітньо відомий боксер Володимир Кличко відвідав США, де зустрівся із впливовими політиками та говорив про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.