Депутати Тернопільської облради підтримали звернення активістів щодо розслідування силового розгону під ВР, відставки Авакова й імпічменту Президента (оновлено)

Опубліковано в Проблемне 13.03.2018

Перше пленарне засідання 8 сесії Тернопільської обласної ради розпочалось гаряче. До сесійної зали увійшло близько сотні бійців АТО та волонтерів, які зібрались, аби висловити своє невдоволення щодо побиття мітингувальників 3 березня під ВРУ.

Також під час виступів тернопільські атовці – члени громадських організацій, висловили своє обурення стосовно бездіяльності тернопільських депутатів, які, у зв’язку з ганебними подіями 3 березня у Києві, не скликали позачергову сесію та не підтримали свій народ.

Загалом керівники 4-х об’єднань: ВО «Учасники АТО Галичини», спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля»; волонтерської групи «Схід та Захід єдина назавжди»; ГО «Майдан Тернопіль» - зачитали свої звернення депутатському корпусу. У них активісти вимагали проголосувати за звільнення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, імпічмент Президента України та за вимогу об’єктивного розслідування та покарання усіх, хто віддав злочинний наказ про жорстоке побиття ветеранів АТО та волонтерів.

- Наша громадська спілка засуджує дії 3 березня 2018 року в місті Києві побиття бійців АТО та волонтерів, під час якого постраждали жінки та журналісти. Протизаконні, жорстокі дії представників поліції по відношенню до громадян України порушують норми Конституції та законів України, - зачитав звернення керівник спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля» Дмитро Харчук. - Це ще раз доводить, що з мовчазної згоди влади, а може – і злочинним умислом, стара система, які під час Революції Гідності була повалена, знову бере реванш. Саме тому ми звертаємось до вас (депутатів Тернопільської обласної ради – прим. автора) поставити першим питання про відставку міністра Арсена Авакова. Друге – вимагати об’єктивного розслідування та покарання усіх, хто віддав злочинний наказ про жорстоке побиття ветеранів АТО та волонтерів. В свою чергу, ми висловлюємо підтримку своїм побратимам, які постраждали 3 березня.

Вислухавши усі звернення, депутатський корпус прийняв їх до уваги, дослухався до вимог тернопільських бійців та волонтерів і підтримав звернення громадських організацій. Після того, як питання "Про звернення об’єднань учасників антитерористичної операції на сході України щодо подій, які відбулись 03 березня 2018 року" внесли до порядку денного, була оголошена перерва, по закінченню якої відбулась перереєстрація депутатів. На відновленій сесії внеслись питання та пропозиції до порядку денного, після чого голова облради Віктор Овчарук оголосив про її закриття. Усі ж нерозглянуті та внесені питання голосуватимуть вже на наступній сесії Тернопільської облради. 

 

--

З повагою,

інформаційно-аналітичний

портал "СОРОКА"

 

www.soroka.ternopil.ua

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.