АТОвці та волонтери Тернопільщини повернули свої нагороди від Президента України

Опубліковано в Проблемне 07.03.2018

Тернопільські АТОвці, волонтери та громадські активісти провели мирну акцію у Тернопільській ОДА у знак підтримки бійців, які постраждали 3 березня внаслідок розгонів наметового містечка під Верховною Радою. Добровольці Тернопільщини принесли та віддали свої нагороди від Президента України.

– Розгони мирних мітингувальників – ганебний вчинок. Ми віддаємо свої нагороди, бо небайдужі і підтримуємо воїнів, які 4 роки захищали наше мирне небо, нашу рідну землю. Я був з ними на Сході плч-о-пліч. Бачив, що вони втрачали здоров’я, життя. Як можна було їх зрадити? Ми очікуємо об’єднання і порозуміння і хочемо, щоб можновладці, які сидять в Києві, зробили правовий висновок тим діям, що відбулись 3 березня. Наші брати, батьки, дідусі захищали нас. Ми мусимо разом стояти, якщо нас розділять – нам гріш ціна в базарний день, – каже керівник волонтерської групи «Схід та Захід єдині назавжди» Василь Конько.

Голова тернопільської міської організації ветеранів АТО Дмитро Гайтко зазначив, що акція цілком добровільна. Здавати нагороди ніхто нікого не змушує. Деякі добровольці прийти не змогли, тому передали іншим свої відзнаки.

– Мені не потрібні нагороди з рук, заляпаних кров’ю, – наголосив Дмитро Гайтко.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик зауважив, що події, які розхитують в Україні критичні ситуації, наразі вигідні лише путінському режиму, адже він хоче дестабілізувати ситуацію перед найближчими виборами.

– Позиція Тернопільської обласної адміністрації полягає в тому, що на даний момент ці події потрібно розглядати виключно у правовому полі згідно чинного законодавства. Наразі порушено провадження Генеральної прокуратури. Думаю, найближчим часом ми отримаємо результат щодо правомірності чи неправомірності дій представників Міністерства внутрішніх справ. Зрештою сучасна суспільно-політична ситуація в Україні є досить складною. Ми виступаємо за те, щоб всі акції, які проходять у нашій країні, мали мирний характер, відбувались відповідно до чинного законодавства. Саме події Майдану та війни на Сході говорять про те, що усі мають рівні права і можливості брати участь в мирних заходах, відстоювати власну позицію та інформувати про неї суспільство, – підсумував Юрій Юрик.  

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.