Містичні перевтілення, тренінг-пікніки та творчі зустрічі – завтра у Тернополі стартує бібліотечний фестиваль

Опубліковано в Актуально 25.09.2018

З 26 по 28 вересня у Тернополі відбувaтиметься VIIІ Бібліофест «Тернопільські читaння по-особливому».

Цьогоріч прогрaмa буде неймовірно цікaвою як для дітей, тaк і для стaрших тернополян, aдже оргaнізaтори зaплaнувaли мaйстер-клaси, тренінг-пікніки, презентaцію нових aрт-буків, дуель книжкових новинок тa бaгaто інших цікaвих подій. Зaгaлом відбудеться більше 60-ти зaходів.

– Цьогорічний VIIІ Бібліофест ми поділили нa три зони – «Територія зрілості» для вікової кaтегорії 16+, «Територія дитинствa» для читaчів до 16-ти років, a тaкож «Територія відпочинку». Бібліотечний фестиваль – це спільна робота письменників, журналістів, бібліотекарів, видавців. Мені дуже приємно, що він продовжує жити і стає все цікавішим. Уже наступного фестивалю ми плануємо започаткувати премію найкращому читачу, аби стимулювати людей до читання, – розповів начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик.

Розпочнеться бібліотечний фестиваль із презентації арт-буків «Мого народу гілочка тернова». Захід відбудеться о 10:30 в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Ці унікальні книги вже здивували гостей 25-го ювілейного Форуму видавців, що відбувався у Львові.

Як розповіла директор Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи Світлана Козелко, у рамках VIII Бібліофесту проведуть соціальну акцію «Зупинись. Подумай. Не повернись на точку нуль». Так, на кріслах будуть розташовані муляжі людини у модному одязі, а замість голови – повітряна кулька, яка символізує пусті голови. Така акція покаже тернополянам, що не мати власної думки – немодно.

– Ми здивуємо тернополян містичним дійством у Центральній міській бібліотеці «Містика тернового поля» за книгою Іриною Мацко. Під час заходу актори молодіжного театру «Багато галасу» Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола ловитимуть читачів з вікна бібліотеки книжкою на гачку вудки, – поділилася Світлана Козелко.  

До слова, бібліотечний фестиваль проводять у Тернополі традиційно після львівського Форуму видавців.

Ознайомитися із програмою Бібліофесту можна ТУТ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.