На Тернопільщині вже почали перерахунок субсидій за новими правилами

Опубліковано в Актуально 14.05.2018

З 1 травня 2018 року Кабмін України запровадив новий механізм надання субсидій. Департамент соціального захисту населення Тернопільської ОДА вже розпочав перерахунки державної допомоги за новими правилами. Про це на брифінгу щодо надання населенню субсидій на оплату житлово-комунальних послуг розповів директор департаменту Вадим Боярський.

Частині субсидіантів державну допомогу перерахують автоматично, а деяким необхідно подати нові документи для переоформлення.

Відтепер субсидії на оплату житлово-комунальних послуг призначатимуть на півроку, а не на весь рік, окрім відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу (їх призначатимуть раз на рік).

Якщо раніше при розрахунку розміру субсидії органи соціального захисту враховували 100 % доходів від здачі молока селянами, то тепер братимуть до уваги лише 30 %.

Нові заяви та декларації повинні подати наступні громадяни:

  • Отримувачі субсидій у яких будь-хто із складу домогосподарства має транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (окрім пільгових автомобілів);
  • Якщо у складі домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку і станом на початок періоду, за який враховуються доходи, вони не отримали ніяких доходів; отримали середньомісячний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати; не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний протягом трьох місяців;
  • Внутрішньо переміщені особи;
  • Особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства, або зареєстровані в житловому приміщенні, але не проживають там;
  • Субсидіанти, які здають в оренду житлові приміщення.

– Державна допомога не призначатиметься громадянам, у яких загальна площа житлового приміщення перевищує 120 квадратних метрів (для квартири) і 200 квадратних метрів (для індивідуального будинку). У разі ненадходження від отримувачів субсидії інформації про членів сім’ї осіб, які зареєстровані за іншою адресою, а також про наявність транспортних засобів та купівлю товарів субсидія починається з 1 травня на наступний період без звернення відповідно до вимог Положення, – пояснив Вадим Боярський.

Як зауважив директор департаменту соціального захисту населення ТОДА, з 1 травня для призначення субсидії враховуватимуться доходи членів сім’ї незалежно від адреси реєстрації їх місця проживання (також у разі, коли їх зареєстроване місце проживання відмінне від адреси домогосподарства). Саме тому громадянам, які отримували субсидію, необхідно подати нові заяви та декларації, із зазначенням в них відомостей про членів сім’ї, які зареєстровані за іншою адресою.

– До департаменту соціального захисту також мають звернутись громадяни, які здійснили купівлю на суму більше 50-ти тисяч гривень, у тому числі враховується і набуття права власності, – зауважив Вадим Боярський.  

Відтепер Постановою введено обов’язок для громадян, яким призначено субсидії для відшкодування оплати комунальних послуг, щомісячно сплачувати частку незалежно від обсягу спожитих послуг. Для обов’язкової плати можна використовувати зекономлену субсидію.

– Не потрібно займатись пошуком шляхів щодо приховування тих обставин, які б могли збільшувати субсидію незаконним шляхом. Варто чесно показати в документах всю інформацію про себе та членів сім’ї. Тоді, якщо субсидія належить згідно з законом, вона буде призначена, – наголосив Вадим Боярський.   

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.