За сп’яніння – повістка від ТЦК: ноу-хау від керівника поліції Тернопільщини Сергія Зюбаненка

Опубліковано в Актуально 26.03.2024

У редакцію надійшла цікава інформація від перевіреного джерела одного із територіальних центрів комплектування області про оригінальний спосіб мобілізації, який запровадив щодо своїх підлеглих полковник Сергій Зюбаненко.

Пам’ятаємо, що ще з перших пресконференцій та інших зустрічей з журналістами головний поліцейський області завжди розповідав, що акцентує увагу своєму особовому складу на повній забороні вживати алкогольні напої, навіть у позаробочий час та у вихідні дні. У випадках, якщо поліцейський порушив таку вказівку і його зафіксували у стані алкогольного сп’яніння, то відповідно зразу звільняють з роботи.

Виявляється, що в поліції є спеціальний новостворений підрозділ – головна інспекція, працівники якої, за вказівкою Зюбаненка, майже щодня роблять раптові перевірки у різних територіальних підрозділах, особливо у вечірній час.

Вони оголошують збір особового складу по тривозі та мають право спеціальним приладом «драгер» перевіряти поліцейських чи вживали вони алкоголь. У випадку, якщо факт сп’яніння співробітника поліції підтвердився, його одразу звільняють з роботи. Та це ще не кінець історії. Далі вже на експоліцейських очікує формула ноу-хау мобілізації, запроваджена полковником Зюбаненком. Суть нововведення виглядає приблизно так: якщо ввечері працівник поліції випив і його освідувала головна інспекція, то вранці він здає посвідчення в кадри, отримує повістку від ТЦК.

Саме про таку історію, яка трапилася минулими вихідними, нам розповіли вчора. Одного такого вже експоліцейського виявили п’яним на Шумщині, іншого – у Зборівській громаді. Поліцейська інспекція зафіксувала ці факти.

Як нам стало відомо з надійних джерел у самій поліції, за останній місяць з поліції за такими негативними мотивами звільнили вже шестеро працівників.

Гадаємо, що інші поліцейські області зроблять для себе відповідні висновки і таких «цікавих» випадків у ТЦК більше не буде.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.